Økonomi

- Ikke sett barnet ditt på en hest om du ikke har råd

Mange foreldre tar opp forbrukslån for at barna deres skal få drive med de samme aktivitetene som «alle andre».

PENGEPRESS: Å ha mindre penger enn andre kan føles som et stort press, både for voksne og barne. Det viktigste er å gjøre det beste ut av situasjonen og godta at man er annerledes, mener ekspert. FOTO: NTB Scanpix
PENGEPRESS: Å ha mindre penger enn andre kan føles som et stort press, både for voksne og barne. Det viktigste er å gjøre det beste ut av situasjonen og godta at man er annerledes, mener ekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at det i Norge er store forskjeller på folks inntekt. Noen har veldig mye å rutte med, mens mange lever under landets fattigdomsgrense.

Disse forskjellene har blant annet ført til at nordmenn ligger helt i verdenstoppen når det gjelder størrelsen på personlig gjeld, og ifølge statistikken har stadig flere av oss betalingsproblemer.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl har tidligere sagt i et intervju til KK at hun tror vi i Norge lever i en illusjon om at vi alle er like, og mange strekker seg langt for å dekke over dårlig råd.

- Det er vanskelig å ha mindre enn andre. Vi etterstreber det normale, og det normale er blitt i det vi ser i sosiale medier. Fine hjem, fine ferier, dyre klær. Presset kan oppleves som stort, både for voksne og barn, sier Sandmæl.

Verdien av penger

Men hvordan snakker man egentlig med barna om at man har dårlig råd? Og hvor mye innsikt skal de egentlig få i familiens økonomi?

Sandmæl sier det aller viktigste er at barn lærer seg verdien av penger, samt at man i stedet for å fokusere på alt man ikke har råd til - heller snakker om alt man faktisk kan gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer