Nabokrangel

– Ikke vær for bardus i møte med den umulige naboen

Bjeffing, bråk og rot er noe av det vi krangler med naboene våre om. Hvordan kan man si fra uten at det blir full krig?

DE J#### NABOENE: Hunder som bjeffer sent og tidlig, tramping og festing er noen av grunnene til at vi krangler med naboene våre. Foto: NTB
DE J#### NABOENE: Hunder som bjeffer sent og tidlig, tramping og festing er noen av grunnene til at vi krangler med naboene våre. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hvem har vel ikke irritert seg over naboen sin? Enten du bor i blokk i byen, rekkehus eller enebolig på landet, er terskelen for konflikt oss naboer i mellom relativt lav.

Og nordmenn er gode på å krangle med naboene sine. Faktisk så gode at konfliktrådet i 2020 opprettet nabokonflikter som en egen kategori. Tidligere gikk nabokrangling under kategorien nærmiljøkonflikter, i selskap med familiekonflikter og husdyrhold.

Hva krangler vi om?

Ifølge Lofavør har én av ti av oss opplevd å være i konflikt med en nabo.

Det vi krangler mest om er hunder som bjeffer sent og tidlig, festbråk, tramping i gulvet og støy fra trampoliner. Andre kilder til dårlig stemning er krangling om bruk av fellesareal, trær som skygger for solen og bruk og vedlikehold av private veier.

– Det kan bli høy temperatur når naboer krangler, og vi ser ofte at det kan føre til trusler og meget dårlig stemning. Ofte kan det være langvarige konflikter som bare blir verre og verre, og noen velger å flytte når de merker at dette går ut over trivselen der man bor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer