Kysse

Indisk 7-åring giftet bort til frosk

Hvorfor? Sjekk svaret her.

SLIMETE EKTEMANN: Bare tanken på å kysse denne slimete skapningen får oss til å grøsse. Foto: All Over Press
SLIMETE EKTEMANN: Bare tanken på å kysse denne slimete skapningen får oss til å grøsse. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du må kysse mange frosker for å finne den virkelige prinsen sies det. Dette ble nok tatt litt for bokstavelig i India. Nylig ble nemlig to syv år gamle jenter giftet bort med, eh, frosker.
 • Dette er årets verste dag
 • Skulle forhindre sykdommer

  Ifølge Telegraph.co.uk skal jentene ha hatt på seg tradisjonelle brudesarier og gullsmykker under den doble vielsen i hjembyen Tamil Nadu. Årsaken til det overdådige froskebryllupet var en århundregammel innhøstingstradisjon, som heter ”Pongal”. Bryllupet skulle altså forhindre et mystisk sykdomsutbrudd i landsbyen.

  Et uvanlig bryllup

  Det er tydeligvis ikke hver dag at noen gifter seg med frosker, selv ikke i India. Så det var kanskje ikke så rart at hundrevis av beboere i Pallipudpet deltok i bryllupet. De skal ha gått cirka 250 kilometer mens de bar de to brudene over skuldrene. Brudgommene, eh, froskene, ble derimot knyttet fast til stokker, som var dandert med blomsterkranser. Under seremonien leste en Hindu-prest opp bønner, og knyttet brudens hånd til sin egen, på vegne av ektemannen. Deretter ble de erklært som frosk og kone foran en hellig ild… Romantisk?
 • Fikk sitt første kyss i bryllupet
 • Hinduer raser mot Heidi Klum
 • Kort ekteskap

  Selve seremonien har sin opprinnelse i en historie om hinduguden Shiva, som forvandlet seg til en frosk etter en krangel med sin kone. Hun gråt i flere dager, noe som første til at sykdommer spredte seg i landsbyen. Da landsbyen spurte etter hjelp, bad hun dem finne Shiva og få ham til å gifte seg med en ung jente. Selv poserte hun som denne unge jenten, og da Shiva takket ja til ekteskapet ble de forvandlet til sine originale gudeformer, og sykdomsutbruddet var kurert.Heldigvis endte ekteskapet til de to syvåringene kort og godt. Bare timer etter vielsen ble ektemennene sendt tilbake til sin gjørmete dam. Snakk om flaks?!

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer