Tilberedningstid: 10 minutter
Koketid: 15 minutter
Porsjoner: 4–6
400 g ferdig kokt basmatiris eller hvit langkornet ris.
200–300 g ertebønner eller linser på boks, avrent
50 g vegetabilsk ghee (klarnet smør)
2 ss indisk krydderpasta, for eksempel korma, harissa eller chermoula
2 x 250 g filet av røkt kolje eller røkt laks
6 vårløker, kuttet
1–2 røde eller grønne chili i ringer
200 ml halvfet kokosnøttmelk
100 ml kokt vann eller vegetarbuljong
3 hardkokte egg delt i fire.
1 god håndfull frisk koriander, kuttet
2–3 lime, delt i to
Slik gjør du:
Bland ris og linser og sett til side. Smelt ghee i en kasserolle og rør inn krydderpastaen. Tilsett fisken med skinnsiden opp, strø over vårløken og chilien. Hell så over kokosnøttmelken og vannet. Dekk til med lokk, senk temperaturen til middels varme og kok i 8 minutter. Ta av lokket.
Bruk to gafler og fjern skinnet fra fisken. Del fisken i småbiter. Ha i ris og linser. Dekk til igjen og la det småkoke i fem minutter til alt er gjennomvarmt. Server med eggbitene, frisk koriander og presset lime over.
Per porsjon: 529 kalorier, 26 g fett, 13 g mettet fett, 41 g karbohydrater.


