Tone RiseTilberedningstid: 10 minutterKoketid: 15 minutterPorsjoner: 4–6400 g ferdig kokt basmatiris eller hvit langkornet ris.200–300 g ertebønner eller linser på boks, avrent50 g vegetabilsk ghee (klarnet smør)2 ss indisk krydderpasta, for eksempel korma, harissa eller chermoula2 x 250 g filet av røkt kolje eller røkt laks6 vårløker, kuttet1–2 røde eller grønne chili i ringer200 ml halvfet kokosnøttmelk100 ml kokt vann eller vegetarbuljong3 hardkokte egg delt i fire.1 god håndfull frisk koriander, kuttet2–3 lime, delt i toSlik gjør du:Bland ris og linser og sett til side. Smelt ghee i en kasserolle og rør inn krydderpastaen. Tilsett fisken med skinnsiden opp, strø over vårløken og chilien. Hell så over kokosnøttmelken og vannet. Dekk til med lokk, senk temperaturen til middels varme og kok i 8 minutter. Ta av lokket. Bruk to gafler og fjern skinnet fra fisken. Del fisken i småbiter. Ha i ris og linser. Dekk til igjen og la det småkoke i fem minutter til alt er gjennomvarmt. Server med eggbitene, frisk koriander og presset lime over.Per porsjon: 529 kalorier, 26 g fett, 13 g mettet fett, 41 g karbohydrater.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger