Familie (3-7)

Indisk kylling

Hot hot kylling med ingefær. Lett og godt.

Publisert
Sist oppdatert






La kyllingen ligge i marinaden natten over.
(Til fire personer)

1 kylling eller 6 kyllingfileter/kyllinglår

Marinade
0,5 l yoghurt naturell
50 g ingefær
2 friske grønne chili
2 fedd hvitløk
salt

Dal
1 løk
1 rød chili
2 fedd hvitløk
2 ss solsikkeolje
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskum
300 g røde linser
1 boks kokosmelk
2 dl vann
saft fra 2 lime
1 (2) ss salt
frisk koriander

Bakte tomater
4 tomater
1 ss karri
1 ss olje

Del kyllingen og ta av skinnet. Skrell og riv ingefæren fint, rens chilien for frø og finhakk. Press hvitløken. Bland ingefær, chili, yoghurt, hvitløk og salt. Ha marinaden i pose og legg kyllingbitene oppi. Når kyllingen er ferdig marinert, tas den ut av posen og tørkes godt av. Legg den i en ildfast form og stek ved 180 grader i 40 minutter, deretter ved 200 grader i 5
minutter.

Bakte tomater
Bland karri og olje og legg tomatene i en liten ildfast form. Pensle med karrioljen og bak ved 180 grader i 20–30 minutter.

Dal
Finhakk løk, press hvitløk, rens chilien for frø og finhakk. Varm en panne, ha i olje og fres krydder, løk og hvitløk på middels varme til løken er blank. Skyll linsene i kaldt vann. Rør dem sammen med finhakket chili, ha i kokosmelk og vann. La småputre i 20 minutter. Hvis dalen blir for tørr, tilsett litt kokosmelk eller vann. Den skal ha konsistens som tynn grøt. Rør inn limesaft, hakk rikelig koriander og dryss
over før servering.

Indisk kylling med dal og bakte tomater.
Indisk kylling med dal og bakte tomater. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer