La kyllingen ligge i marinaden natten over.
(Til fire personer)
1 kylling eller 6 kyllingfileter/kyllinglår
Marinade
0,5 l yoghurt naturell
50 g ingefær
2 friske grønne chili
2 fedd hvitløk
salt
Dal
1 løk
1 rød chili
2 fedd hvitløk
2 ss solsikkeolje
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskum
300 g røde linser
1 boks kokosmelk
2 dl vann
saft fra 2 lime
1 (2) ss salt
frisk koriander
Bakte tomater
4 tomater
1 ss karri
1 ss olje
Del kyllingen og ta av skinnet. Skrell og riv ingefæren fint, rens chilien for frø og finhakk. Press hvitløken. Bland ingefær, chili, yoghurt, hvitløk og salt. Ha marinaden i pose og legg kyllingbitene oppi. Når kyllingen er ferdig marinert, tas den ut av posen og tørkes godt av. Legg den i en ildfast form og stek ved 180 grader i 40 minutter, deretter ved 200 grader i 5
minutter.
Bakte tomater
Bland karri og olje og legg tomatene i en liten ildfast form. Pensle med karrioljen og bak ved 180 grader i 20–30 minutter.
Dal
Finhakk løk, press hvitløk, rens chilien for frø og finhakk. Varm en panne, ha i olje og fres krydder, løk og hvitløk på middels varme til løken er blank. Skyll linsene i kaldt vann. Rør dem sammen med finhakket chili, ha i kokosmelk og vann. La småputre i 20 minutter. Hvis dalen blir for tørr, tilsett litt kokosmelk eller vann. Den skal ha konsistens som tynn grøt. Rør inn limesaft, hakk rikelig koriander og dryss
over før servering.
