(Til 4 personer)
Du kan enkelt bytte ut de typisk indiske ingrediensene mangochutney og karri med annet krydder og få en ny og spennende smak på kyllingsuppen.
800 g kyllingfilet
2 ss olje (kan sløyfes)
1 løk
10 dl hønsebuljong
2 dl H-melk (ev. lettere variant)
1/2 purre
2 gulrøtter
2 ts karri
2 ss mangochutney
2 ts maisennamel
4 ss kaldt vann
2 appelsiner
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
Skjær kyllingfileten i strimler og fres kjøttet et par minutter på middels sterk varme i olje. Skjær gulrøttene i strimler og purre i ringer. Kok opp buljong og H-melk (bruk lettmelk eller skummet hvis du ønsker et magrere alternativ). Rør inn mangochutney og karri og tilsett grønnsakene.
Rør maisennamel i kaldt vann og tilsett det i en tynn stråle mens du rører om. Kok suppen i cirka 5 minutter. Tilsett de ferdig stekte kyllingstrimlene og la alt trekke til det blir gjennomvarmt. Smak til med saften av presset appelsin og salt og pepper.
