Handikap:

Ine (28) opprettet to datingprofiler: Én med rullestol, og én uten

– Det er veldig tydelig at mennene likte meg mye bedre uten rullestolen, og det blir en slags spesiell form for seksuell trakassering.

HANDIKAP: Da Ine var kun åtte år gammel, fikk hun smerter og svakere muskulatur. Men det tok 17 år før hun fikk riktig diagnose. FOTO: Privat
HANDIKAP: Da Ine var kun åtte år gammel, fikk hun smerter og svakere muskulatur. Men det tok 17 år før hun fikk riktig diagnose. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Fra ung alder var Ine Vedeld (28) svært aktiv – hun var det man kan betegne som en «idrettsjente». Fra åtteårsalderen begynte hun å få smerter ved fysisk aktivitet, uten noen spesiell grunn, og kroppen ble svakere.

– Smertene og muskelsvakheten hadde ingen naturlig forklaring. Jeg var i veldig god fysisk form, så det hang ikke sammen. På det tidspunktet hadde jeg aldri trodd at det skulle ta 17 år før legene fant ut av hva som var galt, sier Ine.

En av de største utfordringene til Ine var å bli tatt på alvor: På en god dag kunne hun gå et par hundre meter, mens hun andre dager ikke klarte å gjøre noe. Hun kunne være sengeliggende i flere uker med intense smerter. Da hun var 11 år fikk hun sin første rullestol.

– Ettersom jeg ikke hadde en diagnose, ble jeg bedt om å bare ta meg sammen.

LES OGSÅ: Mange går til legen på grunn av smerter og ubehag, men prøveresultater viser at alt ser fint ut

– Jeg har følt meg ganske alene til tider

Ine ble tvunget inn i de voksnes verden tidlig – hun har aldri fått leve ut tenåringsårene, og allerede da hun var 11 år falt hun utenfor skolen, og måtte så smått begynne med hjemmeskole.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer