Konfekt/snacks

Ingefærhjerter

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Siren Lauvdal(Til ca 50 små hjerter)150 g usaltet smør115 g brunt sukker90 g mørk sirup1 egg280 g mel3 ts malt ingefær2 ts malt kanel3/4 ts malt kardemomme3/4 ts malt muskat2 ts bakepulverTil pynting1 egg1/2 ts sitronsaft125 g meliseventuelt konditorfargeSett stekeovnen på 180°. Rør sukker og smør hvitt i en food-processor. Tilsett egg og sirup. Ha blandingen over i en bolle. Bland mel, krydder og bakepulver i en annen bolle.Vend det inn i sukker- og smørblandingen. Ha deigen på en melet overflate og kna tilden er smidig. Legg den kaldt i 10 minutter. Del deigen og kjevle ut, ca 4 millimeter tykk. Jeg brukte hjerteformer som var 7 cm på det bredeste, men størrelsen bestemmer du selv. Hvis du vil ha hull til bånd og liknende, lag dem ca 1 cm i diameter. Når kakene steker, hever de seg og hullene blir mindre. Stek på bakepapir i 12–15 minutter til de har fått en fin farge. Hvis du vil pynte med melis, pisk eggehviten til skum, tilsett sitronsaften og ha i melis. Rør til røren er jevn og blank. Dekorer ved hjelp av en sprøytepose eller plastpose som du lager et bitte lite hull i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer