Konfekt/snacks

Ingefærhjerter

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til ca 50 små hjerter)
150 g usaltet smør
115 g brunt sukker
90 g mørk sirup
1 egg
280 g mel
3 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
3/4 ts malt kardemomme
3/4 ts malt muskat
2 ts bakepulver

Til pynting
1 egg
1/2 ts sitronsaft
125 g melis
eventuelt konditorfarge

Sett stekeovnen på 180°. Rør sukker og smør hvitt i en food-processor. Tilsett egg og sirup. Ha blandingen over i en bolle. Bland mel, krydder og bakepulver i en annen bolle.
Vend det inn i sukker- og smørblandingen. Ha deigen på en melet overflate og kna til
den er smidig. Legg den kaldt i 10 minutter. Del deigen og kjevle ut, ca 4 millimeter tykk. Jeg brukte hjerteformer som var 7 cm på det bredeste, men størrelsen bestemmer du selv. Hvis du vil ha hull til bånd og liknende, lag dem ca 1 cm i diameter. Når kakene steker, hever de seg og hullene blir mindre. Stek på bakepapir i 12–15 minutter til de har fått en fin farge. Hvis du vil pynte med melis, pisk eggehviten til skum, tilsett sitronsaften og ha i melis. Rør til røren er jevn og blank. Dekorer ved hjelp av en sprøytepose eller plastpose som du lager et bitte lite hull i.

Ingefærhjerter
Ingefærhjerter Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer