Amy Adams:

- Ingen av oss er hotte hele tiden

Skuespiller Amy Adams synes det er viktig at vi får se kvinner som ikke er perfekte. Spesielt i disse tider når det finnes fotofiltre for alt.

AMY ADAMS: Amy Adams vokste opp i en mormonfamilie, med seks søsken. Foreldrene ble skilt da hun var 11 år, og mens faren ble gift på nytt, startet moren en karriere som bodybuilder. FOTO: NTB Scanpix
AMY ADAMS: Amy Adams vokste opp i en mormonfamilie, med seks søsken. Foreldrene ble skilt da hun var 11 år, og mens faren ble gift på nytt, startet moren en karriere som bodybuilder. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På tross av sitt lett gjenkjennelige røde hår, de livlige blå øynene og en cv som blir stadig mer imponerende, er det fortsatt ikke alle som har helt kontroll på hvem Amy Adams egentlig er.

Det er kanskje ikke så merkelig. For det er med en imponerende spennvidde den 44 år gamle skuespilleren har beveget seg fra sukkersøte musikaler til ambisiøse karakterroller. Og derfor kan det være vanskelig å holde seg oppdatert på alle hennes suksesser og elegante hopp mellom ulike sjangre. For nesten uansett hva Amy Adams kaster seg over, blir både fanskaren og anerkjennelsen større og større.

Det vitner hennes fem Oscar-nominasjoner og to Golden Globe-statuetter om. På samme måte som at hun de siste årene har ligget på topp 10-listen til Forbes over verdens best betalte kvinnelige skuespillere.

LES OGSÅ: Jessica Chastain: – Det var da jeg var 12 år, at jeg fant min styrke

– Det var ordentlig tøft å spille denne rollen

I det siste har hun vært aktuell i HBOs nye, dramatiske krimserie «Sharp Objects», der hun spiller journalisten Camille Preaker, som vender tilbake til sin barndomsby for å dekke en rekke makabre mord. I løpet av seriens åtte episoder blir det samtidig rippet opp i Camilles egen traumatiske barndom og voldsomme minner, som hun forsøker å døyve med en konstant strøm av alkohol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer