June Holm

- Ingen forventet at jeg skulle fri

Gravide June Holm overrasket kjæresten og gikk ned på kne.

JUNE HOLM: Den vordende ettbarnsmoren June Holm oppfordrer flere damer til å gå ned på kne! Her med kjæresten Thomas Førde, som hun fridde til i juni. FOTO: Camilla Johnsen
JUNE HOLM: Den vordende ettbarnsmoren June Holm oppfordrer flere damer til å gå ned på kne! Her med kjæresten Thomas Førde, som hun fridde til i juni. FOTO: Camilla Johnsen Vis mer
Publisert

Mye har skjedd i livet til skribent June Holm (30) siden hun for 12 år siden opplevde å bli voldtatt og grovt utnyttet av to menn. Les hele historien til June her.

Hun har vært med å grunnlegge Vi tror deg-stiftelsen sammen med Andrea Voll Voldum (26), hun har begynt på en master i journalistikk, hun har vunnet priser for sin åpenhet og sitt pågangsmot - og er blitt en inspirasjon og et forbilde for mange jenter og kvinner som har vært i samme situasjon som henne selv.

Og så har hun møtt den store kjærligheten, som hun nå venter sitt første barn med.

I juni gikk June ned på kne - bokstavelig talt - og fridde til samboeren Thomas Førde (30). De har vært kjærester siden 2019.

Flere kvinner burde fri

Til KK forteller June at det var etter at temaet «kvinner som frir» ble tatt opp i den feministiske bokklubben hun er en del av, at et frø ble sådd i henne.

- Vi snakket om at flere kvinner burde fri. Vi hører jo sjelden om det, og i tilfelle vi hører om det, er det gjerne knyttet opp mot skuddårsdagen: «dagen hvor verden blir snudd på hodet, og kvinner kan fri til sine menn». Etter den kvelden begynte det å bygge seg opp en tanke om at kanskje jeg skulle fri. Tanken vokste seg sterkere og sterkere, og litt over et halvår senere ble idé til virkelighet. Jeg fridde!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer