Pia Tjelta:

- Ingen har kastet drømmeroller etter meg

Da hun gikk på Teaterhøgskolen, fikk Pia Tjelta høre at det ikke fantes roller til kvinner etter at de hadde passert 40 år. For henne var det da hun fikk en ny vår.

PIA TJELTA: – Jeg synes det fokuseres for mye på at vi skal være så forbanna selvsikre hele tiden, sier Pia Tjelta. FOTO: Julie Pike
PIA TJELTA: – Jeg synes det fokuseres for mye på at vi skal være så forbanna selvsikre hele tiden, sier Pia Tjelta. FOTO: Julie Pike Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I am looking so forward to see «Blind Spot», I’ve heard you’re brilliant in it, hadde hun sagt.

Pia Tjelta (41) måtte nesten klype seg i armen. Hun hadde igjennom hele sin skuespillerkarriere, selv når ting gikk hennes vei, hatt en usikkerhet i seg: Var hun egentlig god nok? Når hun hadde skrapt på dører, logret i møter med produsenter, nærmest pepet et uhørlig «velg meg, velg meg». Og selv når rollen var hennes, kunne denne lave selvfølelsen komme snikende. Nå hadde en av regissørene av den britiske tv-suksessen «The Crown» oppsøkt henne ved bordet hun satt ved i baren på Soho House i London, med beundring og komplimenter. Det var uvirkelig. Men hva var det hun hadde lært i løpet av en snart 20 år lang karriere? At det er når man prøver for hardt og strekker seg for langt fram, at man dytter ting fra seg. Og at noen ganger er det bedre å lene seg tilbake. La det som skjer, skje.

– Hun visste hvem jeg var, liksom? Pia oppsummerer det utrolige året 2018, annus mirabilis, og kommer på denne lille, men høyst nevneverdige scenen fra det virkelige liv. Hun tar seg litt i det, vil ikke skryte. I alle fall ikke i et intervju.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer