– Ingen kan love deg morgendagen

Disse ordene var noen av de siste fra skuespillerinnen Naya Rivera. Hollywood er i sorg etter at hun ble funnet død mandag.

TRAGISK: Etter nærmere en uke med søk i sjøen hun forsvant ved, har Naya Riveras lik blitt funnet og hentet opp av dykkere. FOTO: Scanpix
TRAGISK: Etter nærmere en uke med søk i sjøen hun forsvant ved, har Naya Riveras lik blitt funnet og hentet opp av dykkere. FOTO: Scanpix Vis mer


Onsdag forrige uke ble den fire år gamle sønnen til «Glee»-stjernen Naya Rivera (33), Josey, funnet i en drivende båt i California-innsjøen Lake Piru – sovende, iført redningsvest og helt alene.

Joseys profilerte mor ble umiddelbart meldt savnet. Sammen med den lille gutten på båten, var nemlig også en redningsvest i voksenstørrelse.

I dagene siden har politiet søkt etter Rivera både rundt og i innsjøen. På grunn av utfordrende forhold og dårlig sikt i vannet, har aksjonen blitt midlertidig avblåst flere ganger.

Tross at familie, venner og stjernekolleger klamret seg til håpet, ble det raskt klart at politiet opererte etter teorien at Rivera var død som følge av drukning. De har hele tiden fastholdt at de er sikre på at de kom til å finne 33-åringen.

Mandag fikk de rett.


Da ble et lik hentet opp fra innsjøen. I en pressekonferanse samme dag, sa sheriff Bill Auyb at det ikke var tvil om at det var Rivera.

Ifølge britiske Independent la han også til at det ikke var noe som tilsa at noe kriminelt lå bak, ei heller selvmord.

Faktisk la han frem en teori om at skuespillerinnen brukte sine siste krefter på å redde sønnen sin i stedet for seg selv.

– Josey og Naya svømte i innsjøen sammen. Det er da sønnen hennes forteller oss at han ble hjulpet opp i båten igjen av Naya. Han sa til etterforskerne at han så seg tilbake og så moren forsvinne under vannoverflaten, sa Auyb og fortsatte:

Vi tror at hun samlet nok energi til å få sønnen sin opp på båten, men hun var ikke i stand til å gjøre det samme for seg selv.

Bare noen dager før hun ble meldt samlet, delte Rivera bildet og teksten under på Instagram.

«Uansett år, omstendigheter og utfordringer, er hver dag du er i live en velsignelse. Gjør det meste ut av hver eneste dag du blir gitt. Ingen kan love deg morgendagen.»

«Hjertet mitt knuser»

Etter nærmere en uke med intenst håp, slo nyheten om at Rivera faktisk er død, ned som en bombe i Hollywood.

Artist Bebe Rexha (30), politiker Alexandria Ocasio-Cortez (30), skuespiller Viola Davis (54), sanger Kehlani (25) og Netflix-stjernen Lili Reinhart (23) er blant dem som har tatt til sosiale medier for å uttrykke både sjokk og sorg.

Sistnevnte delte noen rørende ord som mange – også du og jeg – kan kjenne seg igjen i.

«Det føles rart å gråte og sørge over tapet av noen du aldri kjente. Jeg vokste opp med «Glee», og Naya Rivera var så vakker og talentfull. Hjertet mitt knuser når jeg tenker på sønnen hennes. Hold rundt dem du er glad i nå, hvis du er heldig nok til å være nære dem», skriver Reinhart på Twitter.


Ocasio-Cortez takker på sin side Rivera:

«Jeg er så lei meg for å høre om Naya Riveras bortgang. Talentet og dybden hun fylte karakterene sine med, inspirerte millioner. Som en latinsk kvinne, er det sjelden at vi ser komplekse, flersidige rollefigurer som ser ut som oss i media. Naya jobbet så hardt for å gi den gaven til så mange. Que descanse en paz.»


Politikerens siste setning er spansk og kan oversettes til «måtte hun hvile i fred».

«Glee»-kollegene samlet seg

Utover nær familie og venner, er nok Riveras tidligere «Glee»-kolleger blant dem som har tatt nyheten aller tyngst. Etter at 33-åringens kropp ble hentet opp i går, samlet flere av dem seg ved funnstedet. Her holdt de hender i stillhet.

En tragisk tilleggsfaktor er at en annen «Glee»-stjerne, Corey Monteith (31) som portretterte Finn Hudson, ble funnet død samme dato som Rivera – for syv år siden. Han mistet livet som følge av en utilsiktet overdose.


Nå har noen av dem også tatt bladet fra munnen om tragedien.

Chris Colfer (30) – som spilte Kurt Hummel i den musikksentrerte serien – delte et rørende innlegg på Instagram.

«Naya Riveras skjønnhet og talent var fra en annen verden. Hun kunne gjøre enhver dårlig dag til en fantastisk en, med én eneste bemerkning. Hun inspirerte og løftet opp mennesker uten å prøve. Å være en venn av henne var en ære», skriver Colfer blant annet.

Les teksten i sin helhet under.


Også Jenna Ushkowitz (34), Tina Cohen-Chang i «Glee», er i dyp sorg etter tapet av venninnen.

– Naya, du var en kraft i deg selv. Alle som fikk være rundt deg, følte varmen og gleden du brakte med deg når du kom inn i et rom. Du strålte på scenen og på skjermen, og utstrålte kjærlighet bak lukkede dører, lyder deler av Ushkowitz følelsesladde melding.


Heather Morris (30), som portretterte Riveras kjæreste i serien, er en av dem som har engasjert seg aller sterkest i saken – men hun har foreløpig ikke kommentert dødsfallet. Hennes siste Instagram-post lyder enkelt: Få Naya hjem.

Se dette innlegget på Instagram

#bringnayahome

Et innlegg delt av Heather Morris (@heatherrelizabethh)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer