Stjernestylist Hodo Musa:

– Ingen kan si til meg hva jeg ikke kan gjøre

Hun kom som liten jente fra et krigsherjet Somalia til en bygd i Sverige. Etter først å ha slått igjennom i Norge, gjør nå Hodo Musa suksess som stjernestylist i Hollywood.

HODO MUSA: Stjernestylisten pryder forsiden av KKs utgave som er i salg 14. april! Foto: Ricky Alvarez
HODO MUSA: Stjernestylisten pryder forsiden av KKs utgave som er i salg 14. april! Foto: Ricky Alvarez Vis mer
Publisert

Lukten av kanel. Varmen. Det golde landskapet som likevel bugnet av frukt og grønnsaker. Familie. Følelsen av tilhørighet. Det er dette Hodo Musa minnes når hun tenker tilbake på starten av livet sitt i Hargeisa i Somalia, det østafrikanske landet på Afrikas Horn som ble en krigssone.

Senere kom flukten, som endte opp i Småland i Sverige, der Hodo skulle oppleve både trygghet og rasisme. Nå sitter hun i sminkestolen i anerkjente Milk Studios i Los Angeles. Mulighetens og drømmenes by. Tapte drømmer også, for den del, men ikke for Hodo. Hun regelrett lever drømmen, som de sier. Hvordan gikk ferden hit?

LES OGSÅ: – Jeg ikke har fått jobben på grunn av pappa, jeg har gjort meg fortjent til den

22 år gammel flyttet Hodo fra familien og sine sju småsøsken til London for å komme seg bort fra Malmö – som hun da bodde i – for å finne seg selv. Det var her hun fikk sitt første møte med stylister, og hun skjønte fort at dette var et yrke hun ville inn i. Men hvordan og hvor skulle hun finne stylistjobber? Hodo tenkte fort på Oslo som en fin by å starte i, for da hun bodde i Sverige, pleide hun å få besøk av søskenbarna fra Norge, og hun la merke til at de hadde bedre råd enn svenskene. Der må det være jobber, tenkte hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer