Alex Schulman:

- Ingen kjente mammas nykker og luner som meg

I 30 år drakk moren til Alex Schulman, mens hennes sønner pantet tomflaskene. I 30 år snakket de ikke om det. Det var den største hemmeligheten i hans liv.

ALEX SCHULMAN: – De aller første minnene i livet mitt, der mammas ømme følelsesuttrykk finnes, er så utrolig viktige. De er bevis på at hun elsket meg et sted bak det uklare blikket. Det er den personen jeg har villet ha tilbake hele livet. FOTO: Rickard L. Eriksson
ALEX SCHULMAN: – De aller første minnene i livet mitt, der mammas ømme følelsesuttrykk finnes, er så utrolig viktige. De er bevis på at hun elsket meg et sted bak det uklare blikket. Det er den personen jeg har villet ha tilbake hele livet. FOTO: Rickard L. Eriksson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er morgen, og det er julaften. Alex Schulman ligger ved siden av sin eldste datter og leser en sms: «Skal jeg feire jul med deg og din kone? Selvsagt ikke.» Det er moren hans som har sendt den, klokken 03.45 på natten. Det gir ham håp. Håp om at hun kanskje ikke husker hva hun har skrevet. Han skriver til henne for å kommentere en melding han sendte henne i går: «Hei, mamma! Klart du kommer til oss på julemiddag? Klem.» Hun svarer med en gang: «Nei takk! Vi treffes helst ikke mer.»

Ti dager tidligere hadde han over en middag brutt det han hadde holdt fast ved i drøyt 30 år – den tause overenskomsten. Han hadde raskt, nesten i forbifarten, nevnt at han synes hun drikker for mye. Siden da har ingenting vært det samme. Siden da er han fienden.

Jeg møter Alex Schulman (41) på stamkafeen hans i Stockholm, midt på trendy Östermalm. Stedet kryr av mennesker, og de fleste som passerer oss, noterer ham. For han er en kjent person i Sverige. Først kjent som den kanskje slemmeste bloggeren i landet. Nå for tiden fordi han har en av landets aller største podkaster, er kjepphøy skribent i avisa og populær forfatter. I Sverige vet de fleste det meste om ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer