Grevinne Sophie overrasker:

– Ingen snakker om mensen eller overgangsalderen. Hvorfor?

Dronningens svigerdatter, grevinne Sophie, fronter kampanjen om overgangsalderen: – Jeg har en egeninteresse av det.

GREVINNE OM OVERGANGSALDEREN: Sophie, grevinne av Wessex forteller at hun har egeninteresse av å fronte en kampanje for overgangsalderplager. FOTO: NTB
GREVINNE OM OVERGANGSALDEREN: Sophie, grevinne av Wessex forteller at hun har egeninteresse av å fronte en kampanje for overgangsalderplager. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2021 ble det kjent at dronning Elisabeths svigerdatter Sophie, grevinnen av Wessex, som er gift med dronningens yngste sønn prins Edward, fronter en kampanje for kvinner i overgangsalderen.

Ifølge People.com viser tall at hele 900 000 kvinner i Storbritannia oppgir å ha sluttet i jobben grunnet overgangsalderplager. Målet med kampanjen er oppmuntre arbeidsgivere til å tilrettelegge for kvinnelige arbeidstakere i overgangsalderen.

GIFT MED PRINSEN: Sophie Rhys-Jones giftet seg med dronning Elisabeths yngste sønn Edward i 1999. FOTO: y Mark Large/Daily Mail/REX/NTB
GIFT MED PRINSEN: Sophie Rhys-Jones giftet seg med dronning Elisabeths yngste sønn Edward i 1999. FOTO: y Mark Large/Daily Mail/REX/NTB Vis mer

Grevinne Sophie, som er mor til to, deltok høsten 2021 i en rundebordskonferanse sammen med selskaper som PwC, HarperCollins UK og Santander.

– At kvinner må slutte å jobbe grunnet overgangsalderen er tragisk, sa grevinne Sophie (56), og fortsatte:

– Vi er fantastiske i 40-årene, og vi er enda mer fantastiske i 50-, 60- og 70-årene, og vi må feire det og holde kvinners muligheter åpne.

Vanskelig tid

Grevinne Sophie utdyper at kvinnehelse ofte omtales med negativt fortegn, altså som kvinnehelseproblemer, og at hun gjennom kampanjen ønsker å normalisere tabuene.

KK har tidligere skrevet om Eli Kari Gjengedal, og problemene hun fikk i overgangsalderen, og også Linda Johansen har delt med KK-leserne at overgangsalderen var en vanskelig tid.

TALSKVINNE: Sophie, grevinnen av Wessex, besøkte RHS Chelsea Flower Show i september 2021. Samme måned sto hun frem som talskvinner for overgangsalderplager, i en kampanje for å få arbeidsgivere til å tilrettelegge for kvinner i menopausen. FOTO: NTB
TALSKVINNE: Sophie, grevinnen av Wessex, besøkte RHS Chelsea Flower Show i september 2021. Samme måned sto hun frem som talskvinner for overgangsalderplager, i en kampanje for å få arbeidsgivere til å tilrettelegge for kvinner i menopausen. FOTO: NTB Vis mer

Også grevinne Sophie snakker om overgangsplagene ut fra egne erfaringer:

– Egentlig burde vi feire at vi ikke trenger å ha mensen mer - det burde være en befrielse, men det føles som en fotlenke. Det blir beskrevet som noe utrolig negativt, sa grevinnen og utdypet:

– Alle snakker om å få barn, men ingen snakker om mensen og ingen snakker om overgangsalderen. Hvorfor ikke? Det skjer med oss 12 ganger i året Det er helt normalt, men likevel så skjult. Og jeg synes det er på tide vi sier: «Nok er nok. Vi er nødt til å sette lys på dette og snakke om det».

Grevinnen fortalte videre at hun er stolt over oppdraget som talskvinne for overgangsplaget:

– Jeg har en personlig interesse i det.

Kilde: People.com

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer