Maja Lunde:

- Ingen trenger egentlig å dra på weekendtur til New York

Maja Lunde ville skrive om biedød. Hele verden ville lese. Nå kommer oppfølgeren - om tørken i Europa.

MAJA LUNDE: Maja Lunde brakdebuterte som voksenforfatter med Bienes historie 2015, som har hatt et eventyrlig salg i Norge og utlandet. Nå kommer oppfølgeren Blå. Foto: Astrid Waller
MAJA LUNDE: Maja Lunde brakdebuterte som voksenforfatter med Bienes historie 2015, som har hatt et eventyrlig salg i Norge og utlandet. Nå kommer oppfølgeren Blå. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en deilig høstdag på Godlia i Oslo. Hagene er fortsatt fulle av blomstrende planter, lufta er fuktig og høstfrisk. Eplene er modne og faller snart ned i det duggvåte gresset. Utenfor rekkehuset hos Maja Lunde er det arbeidsfolk på plass. Endelig skal de få fikset bedet, og trappa, de jobbene som de har ventet så lenge med. De kan ta seg råd til det nå.

Da Maja Lunde slapp sin første voksenbok, «Bienes historie», hadde hun nok ikke sett for seg millionsalg og internasjonalt gjennombrudd. Når oppfølgeren «Blå» slippes, bok nummer to i det som skal bli en klimakvartett, er forventningene høye der ute.

- Da jeg skrev Bienes historie følte jeg at jeg satt i en boble hvor jeg bare skrev for meg selv. Nå føles det litt som om jeg skriver med hele verden sittende på skulderen. Men jeg har prøvd å komme meg tilbake inn i boblen min, sier Maja.

Målet er alltid å skrive en bok hun selv ville ha lest.

LES OGSÅ: Disse kinofilmene gleder vi oss til i 2017

Tørkerammet Europa

Hun byr på kaffe og pain au chocolat. På kjøkkenbenken står de brettede melkekartongene, og på veggen henger innrammede familiebilder, mange av de tre sønnene på syv, ni og 13 år. Maja har vasket gulvet til vi kom. Fra spisebordet er det utsikt over hele Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer