Inger Lise Rypdal

Inger Lise Rypdal (65): - Jeg kjenner meg for første gang hel

Sangstjernen er lykkelig og opp over ørene forelsket i sin nye kjæreste, tv-produsenten, Kjetil Bie (54).

INGER LISE RYPDAL: – Jeg har alltid vært nysgjerrig, alltid lett etter det ultimate på kjærlighetsfronten, sier artisten i et stort intervju med KK. Foto: Astrid Waller
INGER LISE RYPDAL: – Jeg har alltid vært nysgjerrig, alltid lett etter det ultimate på kjærlighetsfronten, sier artisten i et stort intervju med KK. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: - Jeg har aldri hatt det bedre med meg selv enn nå.

Det forteller Inger Lise Rypdal (65) i et stort intervju i KK denne uken. 

Og det er det mange andre grunner til enn at hun også er nyforelsket. Men først litt mer om kjærligheten.

LES OGSÅ: - Blir svett av å snakke om menn

Ny kjæreste

– Ja … Jeg holder forholdet tett til brystet, men innrømmer gladelig at jeg har fått meg ny kjæreste. Det er det, svarer Inger Lise og ler så øynene gnistrer. 

Fotografen kommenterer at det er noe fjortisaktig ved fnisingen hennes. Inger Lise ler enda mer – og innrømmer at hun er oppover ørene forelsket.

– Jeg har vært i rampelyset hele livet, og det har vært tøft å måtte dele alt hele tiden. Derfor har jeg bestemt meg for å ikke dele kjæresteforholdet mitt. De vakre og nære tingene har jeg lyst til å holde for meg selv. Det privilegiet må jeg få lov til å ha, sier en av Norges første popstjerner.

Men også på mange andre måter har brikkene i Inger Lises liv falt på plass. Livet er balansert og godt. Hun digger 60-årene, og føler virkelig at hun nå kan spise av livets kake.

– Det hender jo ting som gjør meg trist innimellom, men jeg krabber relativt raskt opp av sølepyttene igjen. Det er viktig å være bevisst på dette. Man kan velge å være lykkelig.

LES OGSÅ: - Klarer du å si disse tre ordene til barnet ditt, er 50 prosent av oppdragelsen gjort

SAMMEN MED KJÆRESTEN: Inger Lise Rypdal ble tidligere i høst innlemmet i Rockheim Hall of Fame i Trondheim. På første rad i salen satt hennes nye kjæreste, Kjetil Bie (nummer tre f.v.). Nå er hun aktuell med showet «Fra Toten til nå». Foto: Se og Hør
SAMMEN MED KJÆRESTEN: Inger Lise Rypdal ble tidligere i høst innlemmet i Rockheim Hall of Fame i Trondheim. På første rad i salen satt hennes nye kjæreste, Kjetil Bie (nummer tre f.v.). Nå er hun aktuell med showet «Fra Toten til nå». Foto: Se og Hør Vis mer

Vil jobbe bak kameraet

Inger Lise føler også at hun er på topp i karrieren nå. Hun er takknemlig for at hun har den jobben hun har, og hun tar den på stort alvor.

– Det er jo nesten litt sjokkartet, at jeg føler jeg er på topp, nå. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det henger vel sammen med modenheten; måten jeg tenker på og grundigheten jeg har utviklet, sier Inger Lise.

Inger Lise vil gjerne jobbe til hun dør. Og hvis det kommer en dag hun ikke kan stå på scenen mer, ønsker hun å jobbe bak andre. Bak kamera.

– Det var gøy i begynnelsen av karrieren også, men det gikk fort i svingene med to barn. Nå bare nyter jeg. Jobben. Og barnebarna.

For livet har selvsagt også for Inger Lise gått opp og ned på det personlige planet. Men hun synes hun kan gi seg selv en klapp på skulderen for å ha taklet det meste på en ålreit måte. 

Hun sitter ikke og angrer på noe hun har gjort, eller på noe hun ikke har gjort.

Hva er det viktigste livet har lært deg når det gjelder kjærlighet?

– At man må være ærlige med hverandre og kunne snakke om alt. Du må tørre å vise hvem du er – jo før, jo bedre, for den usminkede sannheten, psykisk og fysisk, kommer for en dag, uansett. Det går ikke an å få noe til å fungere basert på en fasade. Og kjenner du tidlig i forholdet at noe skurrer, så må du ta det på alvor. Det blir ikke bedre, heller verre.

- Det er lett å late som om det ikke eksisterer og tenke at det nok går seg til. Men det gjør det jo ikke, og det ser du tydeligere når du ikke er så blendet av forelskelsen lenger, svarer Inger Lise – og legger til at tillit er grunnleggende viktig.

– Det er vanskelig å bygge noe trygt og solid uten tillit i bunn. Hvis man går rundt og er skeptisk til alt mulig, gir det ingen god grobunn for kjærligheten.

1973: Inger Lise får spellemannsprisen for årets kvinnelige popartist.  Foto: Oddbjørn Monsen / Aftenposten / Scanpix
1973: Inger Lise får spellemannsprisen for årets kvinnelige popartist. Foto: Oddbjørn Monsen / Aftenposten / Scanpix Vis mer

Du har tidligere uttalt at du synes kjærligheten har vært vanskelig?

– Jeg synes kjærligheten har vært kronglete, for jeg har valgt litt feil, men det kan også være noe med motivene til de jeg har vært sammen med. Det er en sannhet i at like barn leker best. De fineste forholdene jeg har hatt, har vært med dem som forstår min bransje, sier Inger Lise, som synes hun har lært og opplevd mye underveis.

– Jeg er aldri blitt satt. Jeg har alltid vært nysgjerrig, alltid lett etter det ultimate på kjærlighetsfronten, smiler hun.

LES OGSÅ: Aylar Lie: - Jeg er ikke så opptatt av hva folk synes og mener om meg lenger

Jeg vil bare være akkurat her jeg er nå

Inger Lise tror at tryggheten i henne selv, og ærligheten, har ført henne dit hun nå er: til et veldig godt liv.

– Nå skulle jeg bare ønske at det ikke gikk så fort. Jeg håper liksom at livet skal begynne å gå saktere og saktere, sånn at jeg kan ha det sånn som jeg har det nå. Leeeenge.

KK39: I salg nå.
KK39: I salg nå. Vis mer

Hva drømmer du om? 

– Jeg drømmer ikke om noe som ikke er i livet mitt nå, men det betyr ikke at det er kjedelig. Tvert i mot. Jeg lever drømmen min. Jeg har min blomstringstid nå – og jeg håper jeg kan fortsette å gro der jeg er. Alt det fine har sakte, men sikkert bygget seg opp de siste ti årene.

Skjedde det noe for ti år siden? 

– Nei, det handler om noe inni meg, om hvordan jeg ser på meg selv. Jeg har kvittet meg med noen hemskoer. Jeg kjenner meg for første gang hel, og veldig sterk.

Inger Lise er opptatt av å ta godt vare på seg selv, både psykisk og fysisk. Hun håper at hun kan fortsette å leve livet.

– Jeg har ingen topper jeg skal bestige, ingen drømmer jeg føler at jeg ikke har nådd. Jeg vil bare være akkurat her jeg er nå. 

LES OGSÅ: Lene Alexandras nye hverdag

Dette intervjuet er også publisert i KK 39, som er i salg fredag 25. september!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer