Oddvar Stenstrøm

Inger Stenstrøm (54) om MS-sykdommen: - Det er en sorg

Kona til tv-profil Oddvar Stenstrøm (69) kunne nesten ikke tro det, da hun fikk diagnosen for ni år siden.

INGER STENSTRØM - FIKK MS: Inger Stenstrøm ble diagnostisert med MS for ni år siden. Hun kan ikke lenger løpe eller gå på ski, men hun opprettholder sine daglige turer. Hennes faste turvenn er nabohunden Lulu. – Jeg er glad for at jeg kan bevege meg i det hele tatt, sier hun. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen
INGER STENSTRØM - FIKK MS: Inger Stenstrøm ble diagnostisert med MS for ni år siden. Hun kan ikke lenger løpe eller gå på ski, men hun opprettholder sine daglige turer. Hennes faste turvenn er nabohunden Lulu. – Jeg er glad for at jeg kan bevege meg i det hele tatt, sier hun. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Beitostølen, påsken 2006. «Du er blitt daffere», spøker broren til Inger da de skal ut på ski. Inger sier seg enig. Hun faller lettere, er ikke like rask og gruer seg til nedoverbakkene. Det har hun aldri gjort før. I årevis har hun vært den raskeste på ski i familien.

– MS-symptomene kom snikende, forklarer Inger (54) og viser vei inn i Oslo-boligen. Her bor hun sammen med sønnen Christian (23) og ektemannen Oddvar Stenstrøm (69). 

I Norge har omtrent 10 000 personer MS (multippel sklerose) som er en uhelbredelig sykdom som rammer nervesystemet. Sykdommen debuterer oftest i alderen 20–45 år. Kvinner rammes dobbelt så ofte som menn.

Inger var 46 år gammel da hun fikk diagnosen for ni år siden. Hun ser uforskammet frisk ut. Da hun ble syk, var nettopp det å se syk ut, noe hun var redd for. Sykdommen er progressiv, men hun lever, enn så lenge, godt med den.

– Jeg tenker ikke så mye på framtiden. Jeg lever her og nå.

LES OGSÅ: Elin ble frisk fra MS

Merker sykdommen

Selv om Inger ser frisk ut, kjenner hun sykdommen. Når hun skal reise seg, er beina tunge, og hun må stå litt stille før hun begynner å gå. Skal hun gå tur, noe hun prøver å få til hver dag, må hun hvile etter hver 100. meter. Sykdommen stjeler krefter, men én ting har sykdommen ikke klart å knekke: Humøret hennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer