Vente Med å Få Barn

Ingrid (41) var så opptatt av å redde barn i jobben at hun glemte å få sine egne

- Hadde jeg sittet på denne erfaringen og kunnet skru tiden tilbake 10 år, ville jeg ha valgt annerledes.

VENTE MED Å FÅ BARN: Ingrid Prestetun (41) har møtt mange herlige unger når hun reiser med jobben. Likevel skulle hun ønske at hun hadde en familie å komme hjem til.  Foto: Linda Jeanette Gresslien
VENTE MED Å FÅ BARN: Ingrid Prestetun (41) har møtt mange herlige unger når hun reiser med jobben. Likevel skulle hun ønske at hun hadde en familie å komme hjem til. Foto: Linda Jeanette Gresslien Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi snakket om det her for en stund siden, jeg og en gjeng barnløse venninner. Har vi vært naive? spør Ingrid Prestetun (41).

– Vi vil jo ha familie og barn vi også, men det har alltid vært en jobb, et prosjekt, noe annet som måtte gjøres først. Og til slutt innser du at det å få barn er et aktivt valg du må ta, hvis ikke tar tiden valget for deg. Livet går så fort, og det passer jo aldri å få barn.

LES OGSÅ: Norske kvinner venter stadig lengre før de får barn

Hun innser at mulighetene har vært der. Hun har stort sett vært i stabile forhold i hele voksenlivet, hun har hatt trygge jobber og et sted å bo – alt hadde egentlig ligget til rette for å stifte familie. Men enten har hun og hennes daværende kjæreste vært i utakt, eller så har det vært et prosjekt hun var redd for å gå glipp av. Hun har alltid hatt spennende og givende jobber, for FNs Høykommisær for flyktninger (UNHCR) blant annet.

Nå jobber hun for Flyktninghjelpen og er prosjektleder for Artistgallaen på TV 2 lørdag 17. desember, den skal samle inn penger til organisasjonens arbeid for barn på flukt fra krig og forfølgelse. To dager før vi møtes, kom hun hjem fra Colombia, tre dager etterpå skal hun reise igjen – hun husker ikke helt når flyet går. Det er hektisk, meningsfylt, spennende og altoppslukende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer