ADHD:

Ingrid om ADHD-diagnosen: - Under genseren i klasserommet knyttet jeg nevene så hardt at det gjorde vondt

Ingrid Vik Lysne (27) ser ikke tilbake på barndommen som noe god tid, likevel er hun glad for at hun ikke ble diagnostisert før.

ADHD: Ingrid beskriver hodet sitt som et orkester uten dirigent. Uten riktige medisiner går tankene konstant på høygir. FOTO: Ida Bergersen
ADHD: Ingrid beskriver hodet sitt som et orkester uten dirigent. Uten riktige medisiner går tankene konstant på høygir. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

- Jeg tar gjerne en islatte hvis det er mulig å få den uten koffein, hvis ikke tar jeg bare en te, sier Bærumsjenta Ingrid Vik Lysne til baristaen idet hun kommer inn døra på kafeen.

En blid energibombe som nærmest stråler om kapp med sola kommer bort til bordet vårt. «Er det dere som er KK? Så gøy!», sier hun. 27-åringen fikk påvist diagnosen ADHD først som 24-åring, men er bombesikker på at hun har hatt det hele livet.

- Jeg har alltid vært en skoleflink, pliktoppfyllende og rolig jente - i alle fall utad. Men jeg har jo alltid skjønt at jeg har vært en skikkelig rar unge, sier Ingrid og smiler lurt.

Ingen av de andre barna var enige i at hun var rar, men selv var hun påståelig. Fast bestemt på at noe var annerledes. «Jo, jeg er rar! dere bare skjønner det ikke», svarte hun når noen sa seg uenig.

LES OGSÅ: Jenter med ADHD er sjeldent hyperaktive bråkmakere

På sin egen måte

Fordi som liten måtte Ingrid alltid ha ting gjort på sin måte. Hun ble fort stressa, var ofte engstelig og følte behovet for å klenge seg ekstra på én person, mest mamma og bestemor. Og om det dukket opp noe uforutsett.... da ble det kaos i hodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer