Spiseforstyrrelser:

Ingunn skulle være best i alt – det endte med alvorlig sykdom

Hadde det ikke vært for den den betingelsesløse kjærligheten hun fikk fra dyrene sine, er det ikke sikkert at hun hadde vært i live i dag.

SPISEFORSTYRRELSE: Spesielt enslige har god nytte av å ha hund, noe Ingunn Haukanes (26) ved alt om. FOTO: Ida Bergersen
SPISEFORSTYRRELSE: Spesielt enslige har god nytte av å ha hund, noe Ingunn Haukanes (26) ved alt om. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Mye tyder på at det å ha hund har en positiv effekt på oss mennesker – det er jo tross alt menneskets beste venn. Men visste du at det også påvirker hjertehelsen vår? Det viser en ny svensk studie.

– Vi tenker at hundeeiere får mer mosjon, men også at hunden kan hjelpe mot ensomhet, og at de kan oppmuntre til sosial interaksjon med andre mennesker. Hundehold har også en positiv effekt på vårt mikrobiom, sier Tove Falle.

Falle er veterinær og dosent i epidemiologi ved Uppsala universitet, og en av forskerne bak studien.

– Det kan også være slik at hundeeierne fra før av har personlighetstrekk som påvirker helsen positivt – for eksempel at personene som velger å skaffe seg hund, allerede har en aktiv livsstil.

Studien viser også hundehold har spesielt god effekt på enslige, da det å være enslig har blitt ansett som en risikofaktor for hjertesykdom.

– Vi tror at enslige får økt livskvalitet og føler seg mindre ensomme på grunn av hundene sine. Ensomhet er en sterk risikofaktor for tidlig død og hjertesykdom, sier Falle.

LES OGSÅ: – Jeg brenner for gatehundene i Tyrkia fordi jeg vet hvordan det er å være alene og forlatt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer