TRUE CRIME: Sommeren 2007 mistet doktor William A. Petit Jr. sin kone Jennifer Hawke-Petit og to barn Hayley (øverst t.v.) og Michaela. FOTO: NTB Scanpix
TRUE CRIME: Sommeren 2007 mistet doktor William A. Petit Jr. sin kone Jennifer Hawke-Petit og to barn Hayley (øverst t.v.) og Michaela. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

True crime:

Innbruddet som fikk fatale konsekvenser - doktor William A. Petits kone og to døtre ble drept i familiehjemmet

Ble seksuelt misbrukt og brent levende.

Den 50 år gamle legen William A. Petit Jr. hadde alt han kunne drømme om. En god jobb, en vakker og ambisiøs kone og to flotte døtre. Men morgenen den 23. juli 2007 endte familielykken da kona Jennifer Hawke-Petit (48) og døtrene Hayley (17) og Michaela (11) ble drept under et innbrudd i familiens hjem i den amerikanske småbyen Cheshire i Connecticut.

Utspekulert nok hadde 26 år gamle Joshua Komisarjevsky observert 11-åringen og moren på en matbutikk kvelden i forveien, og fulgt etter dem hjem.

GJERNINGSMANN: 26 år gamle Joshua Komisarjevsky var tiltrukket av mindreårige jenter, og ble oppmerksom på 11 år gamle Michaela da hun og moren var i butikken kvelden før drapene. Foto: HBO Nordic
GJERNINGSMANN: 26 år gamle Joshua Komisarjevsky var tiltrukket av mindreårige jenter, og ble oppmerksom på 11 år gamle Michaela da hun og moren var i butikken kvelden før drapene. Foto: HBO Nordic Vis mer

Klokken tre om natten snek Komisarjevsky og Steven Hayes (43), som Komisarjevsky hadde blitt kjent med under et opphold på en institusjon, seg inn i Petit-familiens hus. Her fant de legen sovende på en stol i stuen i første etasje, mens Jennifer og barna sov på rommene sine i andre etasje. Ved hjelp av en baseball-kølle slo Komisarjevsky William Petit bevisstløs og bandt ham fast i kjelleren.

I dokumentaren The Cheshire Murders, som er tilgjengelig via strømmetjenesten HBO, kommer det frem at Komisarjevsky er tiltrukket av mindreårige jenter, og etter det brutale overfallet på faren i huset gikk Komisarjevsky videre til andre etasje hvor han fant 11 år gamle Michaela på soverommet sitt. Her bandt han den unge jenta fast til sengen og voldtok henne.

Steven Hayes på sin side bandt 17 år gamle Hayley til sengen, og i halv fem-tiden på morgenen dro han ut for å kjøpe kanner med bensin. Hva han skulle bruke bensinen til var det enda noen timer til familien på fire smertelig fikk erfare. Hayes ble fanget opp av overvåkningskameraene på bensinstasjonen. Etter å ha kjørt tilbake til huset med bensinkannene truet han Jennifer Hawke-Petit med seg ut i bilen. Målet for turen var familiens bank.

DET SISTE BILDET: Kort tid etter dette overvåkningsbildet ble tatt av Jennifer Hawke-Petit i banken var hun død. Foto: HBO Nordic
DET SISTE BILDET: Kort tid etter dette overvåkningsbildet ble tatt av Jennifer Hawke-Petit i banken var hun død. Foto: HBO Nordic Vis mer

I dokumentaren ser man overvåkningsbilder av en svært bekymret Hawke-Petit i banken. Hun får gitt beskjed til damen bak skranken om hva som foregår i familiens hus, og bankmanageren ringer sporenstreks til politiet.

- Det er en kvinne i banken som sier at mannen og barna hennes holdes som gisler i huset deres. De sitter i en bil utenfor banken og hun skal hente 15 000 dollar til dem. De dreper familien om politiet kontaktes. Jeg prøver å se hvor hun ble av... Nå ser jeg henne. Hun er livredd, forklarer bankmanageren til politiet.

Klokken er ti minutter på halv ti, og marerittet har vart i over seks timer.

LES OGSÅ: Casey Anthony beskyldt for å ha drept datteren (2): - Jeg sover godt om natten

Drepte, voldtok og tente på huset mens politiet sto utenfor døren

Hayes kjører tobarnsmoren tilbake til huset, og finner Komisarjevsky i sengen med 11-åringen. De to innbruddstyvene hører bråk fra kjelleren og ser at en svært blodig William Petit har klart å komme seg ut av kjelleren. En politipatrulje har også ankommet det ellers så rolige boligområdet, og dette får Hayes til å se rødt. Han kveler Jennifer Hawke-Petit, og voldtar henne etter at hun er død. Så heller de bensin på de to døtrene, tenner på og huset står i flammer på bare noen minutter. Alt dette skjer mens politiet står utenfor døren.

Tobarnsmorens søster, Cindy Hawke-Renn, fatter ikke hvorfor ikke politiet fikk avverget de grusomme drapene.

- Hvorfor ble ikke min søster holdt igjen i banken? Noen politibetjenter har, uoffisielt, uttalt til folk i byen at de hørte jentene skrike da de sto utenfor huset. Prøvde de å ta seg inn eller ikke? Hvorfor så ingen betjenter inn vinduene? De hadde ingen persienner. Jeg vil bare vite alle fakta. Ingen har fortalt oss hva som egentlig skjedde, sier hun oppgitt i dokumentaren.

MISTET SØSTEREN OG NIESENE: Cindy Hawke-Renn kan ikke forstå hvorfor ikke politiet fikk avverget de grusomme drapene. Da drapene og brannen fant sted sto de på utsiden av huset i Cheshire. Foto: HBO Nordic
MISTET SØSTEREN OG NIESENE: Cindy Hawke-Renn kan ikke forstå hvorfor ikke politiet fikk avverget de grusomme drapene. Da drapene og brannen fant sted sto de på utsiden av huset i Cheshire. Foto: HBO Nordic Vis mer

Politiet på sin side hevder at situasjonen var så spesiell at de ikke hadde forutsetning for å vite hvordan de skulle gå frem. I et telefonintervju sendt på Fox News kort tid etter drapene lovpriser politibetjent Jay Markella måten hans kolleger i lokalpolitiet i Cheshire håndterte situasjonen - til stor forargelse for mange.

- Først og fremst må jeg hylle Cheshire-politet med tanke på hvordan de håndterte situasjonen. De gjorde en formidabel jobb. De fortjener et stort klapp på skulderen, sier Markella i opptaket.

LES OGSÅ: Jacob (11) ble kidnappet og seksuelt misbrukt: - Du hadde ikke trengt å drepe sønnen min

Tilsto at han drepte og voldtok tobarnsmoren

De to gjerningsmennene ble pågrepet kort tid etter at de hadde sneket seg ut av huset og kjørt av gårde i bil fra åstedet. Da var Jennifer, Hayley og Michaela døde - og tobarnsfaren Petit hadde på mirakuløst vis klart å komme seg unna drapsmennene med livet i behold.

I 2010 og 2011 startet to separate rettssaker mot Joshua Komisarjevsky og Steven Hayes.

Ifølge Hayes' advokat Thomas Ullmann erkjente Hayes under rettssaken hva han hadde gjort, mens Komisarjevsky forklarte at han hadde utnyttet den unge jenta seksuelt, men benektet at han hadde hatt samleie med henne. Ifølge Hayes - og bevisene - var dette løgn. Han prøvde å legge skylden over på den 17 år eldre kompanjongen.

- Steven tilsto at han drepte og voldtok moren, og helte bensin på dem. Så det var ikke som at han prøvde å komme seg unna sannheten. Joshua på sin side fortalte en versjon som Steven visste at ikke var sann. Joshua sa at det ikke var voldtekt, bare kontakt og ejakulasjon. Det er absurd med tanke på bevisene, forklarer advokat Ullmann i dokumentaren.

DØDSSTRAFF: Både Joshua Komisarjevsky (t.v.) og Steven Hayes ble dømt til døden for drapene på Jennifer, Hayley og Michaela Petit i 2007. I august 2015 avskaffet staten Connecticut dødsstraff, og dermed ble Hayes og Komisarjevskys dommer gjort om til livstid. Foto: HBO Nordic
DØDSSTRAFF: Både Joshua Komisarjevsky (t.v.) og Steven Hayes ble dømt til døden for drapene på Jennifer, Hayley og Michaela Petit i 2007. I august 2015 avskaffet staten Connecticut dødsstraff, og dermed ble Hayes og Komisarjevskys dommer gjort om til livstid. Foto: HBO Nordic Vis mer

Den 8. november 2010 fikk Hayes dødsdommen, mens Komisarjevsky måtte vente til året etter. Den 13. oktober 2011 fikk også han dødsstraff for drapene på Jennifer, Hayley og Michaela.

- For meg blir døden en lettelse, og jeg håper at det kan bidra til å gi de jeg har såret fred og ro, sa Hayes da dommen ble lest opp.

Komisarjevsky på sin side fortalte under høringen at han ikke fortjener tilgivelse.

- Jeg kommer aldri til å finne en indre fred. Livet mitt kommer til å bli en forlengelse av det grusomme jeg har gjort. Klokken tikker og jeg har en gjeld hengende over meg som jeg aldri kan gjøre opp for. Jeg har ikke fortjent tilgivelse. Jeg må tilgi min verste fiende - meg selv.

I august 2015 avskaffet staten Connecticut dødsstraff, og dermed ble Hayes og Komisarjevskys dommer gjort om til livstid.

LES OGSÅ: 16-åringene Shelia og Rachel drepte bestevenninnen og holdt det skjult i et halvt år

Giftet seg på nytt

Fem år etter den grusomme hendelsen der doktor William A. Petit mistet det kjæreste han hadde fant enkemannen lykken på ny. I august 2012 giftet han seg med den 20 år yngre frilansfotografen Christine Paluf. De møttes året før da hun jobbet frivillig i Petit Family Foundation, en veldedighetsorganisasjon som Petit etablerte etter at familien ble myrdet.

NY KONE: Fem år etter den tragiske hendelsen giftet William Petit seg med Christine Paluf. Foto: NTB Scanpix
NY KONE: Fem år etter den tragiske hendelsen giftet William Petit seg med Christine Paluf. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere av avdøde Jennifer Hawke-Petits slektninger var i bryllupet. Deriblant hennes søster Cindy Hawke-Renn. Til People fortalte hun i 2012 at familien har tatt imot Petits nye kone med åpne armer.

- Familien vår trenger dette slik at vi kan gå videre. Det at han går videre og opplever kjærlighet og glede i livet sitt er noe som får oss til å føle oss bedre. Det er som at noe i oss leges. Vi er veldig glad i Christine.

Under bryllupet ble det også avholdt en tale på vegne av avdøde Jennifers far Richard Hawke, som var hindret i å delta i bryllupet på grunn av konas sykdom.

«Jeg kan gjøre Jennifer gi sin velsignelse til William og Christine. Jeg hører Hayley si «bra jobbet, pappa!» og at Michaela sier «ikke glem oss, pappa. Og dersom du får flere barn, noe jeg håper du får, så elsk dem like mye som du elsket oss, og alt vil bli bra igjen», skrev Richard Hawke i talen til mannen som en gang var hans svigersønn.

15 måneder etter bryllupet ble William og Christine foreldre til en liten gutt som har fått navnet William Petit III.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: