Lisa Tønne:

Innlagt med bakterie i blodbanen

- Formen er i grunn bedre, for jeg har jo vært dausjuk i tre uker, sier Lisa Tønne til KK som har fått en bakterie i blodbanen, trolig fra hesten sin.

HASTEINNLAGT PÅ SYKEHUS: Komiker Lisa Tønne er kjent for sin store hesteinteresse. Nå har hun blitt smittet av en bakterie som ikke er uvanlig hos hest, men som aldri før er sett hos mennesker. Foto: Geir Dokken/ KK
HASTEINNLAGT PÅ SYKEHUS: Komiker Lisa Tønne er kjent for sin store hesteinteresse. Nå har hun blitt smittet av en bakterie som ikke er uvanlig hos hest, men som aldri før er sett hos mennesker. Foto: Geir Dokken/ KK Vis mer
Publisert

- Nå har det skjedd mye siden sist. Jeg er hasteinnlagt på Ullevålsykehus, forteller komiker Lisa Tønne til Sigrid Bonde Tusvik i gårsdagens episode av podcasten Tusvik og Tønne, med tittelen «Hestehviskeren».

Her kommer det fram at kuler på halsen, i leppa og i fingeren og feber som kom og gikk, hadde plaget Lisa i flere uker. Etter å ha tatt en rekke prøver, ringte telefonen mandag kveld. Lisa gjengir samtalen:

- Vi ringer fra Ullevål sykehus. Vi har sett på blodkulturen din. Og har funnet en bakterie, forteller Lisa og innrømmer at hun ble litt lettet over beskjeden om at det var en bakterie og ikke virus.

- Så bra da kan jeg få antibiotika da, repliserer hun kjapt og får høre at jo, det kan hun.

- Men den bakterien vi har funnet , er ganske sjelden. Og vi vil ha kontroll på antibiotikaen og vi vil gi den intravenøst. Har du anledning til å komme hit, spør legen med det Lisa beskriver som påfallende mild røst.

Lisa forteller at hun foreslår å komme dagen etter, men at legen avbryter henne.

- Vi har funnet en ukjent bakterie i blodbanen din, og du må komme nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer