#Tiara-tirsdag

Instagram førte Anne, Stine og Liss-Hege sammen

Emneknaggen Tiaratirsdag på Instagram har ført til sterke bånd og nært vennskap mellom Anne, Stine og Liss-Hege. Sammen jobber de for å løfte kvinner opp og fram, noe som markeres ved bruk av tiara hver tirsdag.

FELLESSKAP: Kvinnefellesskapet som er vokst fram via emneknaggen #tiaratirsdag, er et raust miljø hvor følgerne støtter hverandre i gode og onde dager. Og humor er det mye av. Foto: Jeanette Bækkevold
FELLESSKAP: Kvinnefellesskapet som er vokst fram via emneknaggen #tiaratirsdag, er et raust miljø hvor følgerne støtter hverandre i gode og onde dager. Og humor er det mye av. Foto: Jeanette Bækkevold Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Anne Sudmann (55), Liss-Hege Eriksen (40) og Stine Valjord (42) står i et gatekryss i Lillestrøm med hver sin tiara på hodet. Latteren runger om kapp med trafikkstøyen mens de fotograferes. Kvelden før arrangerte de et event med 40 glade damer på en kafé i byen, og overskuddet har de valgt å donere til Rosa sløyfe-aksjonen.

Tiaratirsdag

Det hele startet for bortimot ti år siden da Anne Sudmann (55), som var lærer, skulle ha dobbelttime i norsk på 10. trinn. Dagens tema var Ibsen, og elevene så ut til å kjede seg i hjel. «Hallo, kom igjen da, det er jo tiaratirsdag», glapp det ut av Anne.

– Jeg hadde antakelig fanget opp at det var et fenomen som het Tiara Tuesday i utlandet, men uten at jeg hadde satt meg så godt inn i hva det var. Elevene så ut som spørsmålstegn. Guttene himlet med øynene, men de fleste jentene syntes det var gøy. Dette førte til at noen av dem begynte å ta med seg tiara på skolen på tirsdager, og dette ble utgangspunkt for mange fine samtaler om verdier, selvfølelse og respekt, forteller Anne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer