Krigen i Ukraina

Iryna kom fra Ukraina til Norge for å besøke Tinder-kjæresten - så brøt krigen ut

- Det var forferdelig. I starten var jeg sint.

KRIGEN I UKRAINA: Iryna skulle besøke kjæresten i Norge i noen uker, men det midlertidig oppholdet ble fast etter at Russland invaderte hjemlandet hennes. FOTO: Privat
KRIGEN I UKRAINA: Iryna skulle besøke kjæresten i Norge i noen uker, men det midlertidig oppholdet ble fast etter at Russland invaderte hjemlandet hennes. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det er februar 2022 og vintersnøen lar vente på seg. Christian hadde insistert på at sin ukrainske kjæreste Iryna Ruda (25) skulle pakke sakene og sette seg på et fly fra Ukraina til Norge. Han var bekymret for situasjonen mellom Russland og Ukraina og ønsket at kjæresten skulle være trygg hjemme hos han i Oslo.

Iryna på sin side tenkte at det ikke var like risikabelt å bli værende i Ukraina. Foreløpig hadde ingenting skjedd og hun hadde jo jobb, bolig og familie i Ukraina. Det var likevel lenge siden hun hadde sett kjæresten i Oslo, så hun satte seg på flyet nordover. Med muligheter for hjemmekontor i IT-selskapet hun jobbet for, kunne hun jobbe fra hvor som helst.

I underkant av en uke etter at Ira hadde reist for å se kjæresten Kristian i Oslo, tikket det urovekkende nyhetsmeldinger inn på telefonen.

Russland hadde gått til angrep på Ukraina.

Ble værende

I dag, et år etterpå, er Iryna godt i gang med norsk språkkurs gjennom et introduksjonsprogram. Det opptar mye av tiden, men hun er på jakt etter en praksisplass for å praktisere det norske språket, og håper på å kunne få seg en fast jobb her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer