Netthat

Isabelle ble hetset på nett: - Jeg stengte meg inne i to måneder

En av ti nordmenn har blitt utsatt for trakassering på nett. Nå lanseres tre verktøy som skal bidra i kampen mot netthatet.

UTSATT FOR NETTHAT: Da Isabelle Davodi fortalte om hva hun hadde opplevd under flyktningkrisen i Hellas, ble hun utsatt for et massivt netthat som holdt på å knekke henne psykisk. FOTO: Privat
UTSATT FOR NETTHAT: Da Isabelle Davodi fortalte om hva hun hadde opplevd under flyktningkrisen i Hellas, ble hun utsatt for et massivt netthat som holdt på å knekke henne psykisk. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kampen mot netthat er viktig fordi hatet skaper et samfunn de færreste av oss ønsker, sier Isabelle Davodi (30).

Den tidligere Frøken Norge- og Top Model-deltageren har flere ganger fått kjenne på kroppen hvordan det er å bli hetset på nett.

Med familie fra Iran handler hatet ofte om at hun ikke er etnisk norsk, men de verste kommentarene fikk hun i 2017 da hun kom hjem etter å ha jobbet ett år som kulturtolk for Leger uten grenser under flyktningkrisen i Hellas.

Isabelle takket ja til å delta i nyhetssendinger og lot seg intervjue i flere artikler, fordi hun ønsket å formidle inntrykk om menneskene hun hadde truffet og det hun hadde vært vitne til.

Men til tross for at historiene hun fortalte handlet om å redde liv, opplevde hun å bli møtt med hatmeldinger, trusler og kommentarer.

– Jeg hadde ingen politisk agenda, men forsøkte bare å gjengi den inhumane måten flyktningene ble behandlet på i Hellas. Den store kontroversen var at mange av flyktningene ikke ønsket å søke asyl i Hellas fordi de da i praksis takket ja til å bo på gaten. På grunn av landets økonomiske situasjon var Hellas ikke i stand til å ta vare på dem på samme måte som vi kan her i Norge, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer