Viral video

Isaiahs gode gjerning har rørt en hel verden

Hjemløse Robin fikk livet sitt snudd på hodet etter at Isaiah kjørte forbi henne en dag.

I SJOKK: Hjemløse Robin (t.v.) fikk livet sitt snudd på hodet etter at Isaiah (i oransje munnbind, red.amn) kjørte forbi henne en dag. Foto: Skjermdump fra YouTube: Isaiah Garza
I SJOKK: Hjemløse Robin (t.v.) fikk livet sitt snudd på hodet etter at Isaiah (i oransje munnbind, red.amn) kjørte forbi henne en dag. Foto: Skjermdump fra YouTube: Isaiah Garza Vis mer
Publisert

Det finnes millioner av videoer på Tik Tok, og mange som legger ut sine hjemmesnekrede snutter på denne appen håper på å havne på den såkalte For You-siden.

Her vil det komme opp videoer som går viralt, eller noe som kanskje kan interessere akkurat deg. Det skal litt til for å få videoen sin på denne siden, men når man først gjør det tar det ikke lang tid før mennesker over hele verden har sett den.

Amerikanske Isaiah Garza er blant dem som har fått til dette. En av hans videoer kom nemlig opp på vår For You-side, og siden den gang har vi fulgt med på hva han har gjort.

Isaiah bruker nemlig plattformen til å hjelpe hjemløse i Los Angeles. Han har blant annet kjøpt mat og klær til mange, men også gitt bort en del penger. Men det var ett møte han la ut på Tik Tok som virkelig fikk folks oppmerksomhet.

Det begynte med at han kjørte rundt og oppdaget en dame som gikk rundt uten sko. Han spurte henne om det var greit at han kjøpte et par sko til henne - noe hun takket ja til.

Isaiah kommer tilbake med splitter nye sko, samt 40 dollar. Det tilsvarer cirka 350 norske kroner. Videoen har fått nesten to millioner likerklikk og har blitt sett hele åtte millioner ganger! Men dette skulle bare være starten på eventyret til Isaiah og hjemløse Robin.

«Jeg kommer ikke til å glemme deg»

Én uke senere drar han tilbake til gaten hvor Robin bor. Denne gangen har han med seg klær, penger og blomster. «Jeg kommer ikke til å glemme deg», sier Robin og takker for det hun har fått.

Neste gang han drar til Robin forteller Isaiah at videoen de gjorde sammen sist hadde fått 12 millioner visinger. I skrivende stund har den over 16. De drar sammen og kjøper litt ting Robin trenger, og når det er ferdig med shoppingturen sin forteller Robin at det har vært en av de beste dagene hun har hatt i Los Angeles.

Men også dette er bare starten. Isaiah drar nemlig på besøk nok en gang og sier han har med enda en gave. «Du har gitt meg nok gaver», svarer Robin, men det er ikke Isaiah enig i. Han gir henne en ny telefon og hun tror nesten ikke det hun ser. «Den fungerer?», spør Robin.

Senere tar han med seg sin nye venn til frisøren slik at hun kan få flettet håret sitt og fikset neglene. Ikke bare er selve gesten rørende og flott, men Robin er også så morsom og full av liv at man ikke kan gjøre annet enn å forelske seg helt i henne og vennskapet mellom de to.

I 10 år har Robin levd på gaten uten et hjem. 14. desember forandret alt seg. Videoen til Isaiah har fått mennesker over hele verden til å engasjere seg, og takket være følgerne hans på sosiale medier og en nettside hvor folk kunne donere penger, klarte han å skaffe Robin en leilighet.

Den utrolige historien har ikke bare fått masse oppmerksomhet på Tik Tok og andre sosiale medier-plattformer, men nettsteder som People og Yahoo har også plukket opp det som har skjedd.

Skuespiller John Krasinski har også gjort et innslag om det hele på sin nyoppstartede YouTube-kanal «Some Good News». Den opprettet han dette året for å gi folk gode nyheter i stedet for de mange dårlige vi har fått i 2020. Se snutten fra 6:35.

Slike nyheter trenger vi flere av i 2021 og i årene som kommer!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer