Kultur

Iscenesatt ekteskap

Samboerparet Kjersti Holmen og Sverre Anker Ousdal endelig gift - på scenen.

Iscenesatt ekteskap
Publisert
Sist oppdatert
Tekst og foto: Caroline Drefvelin

- Mange lever for seg selv i tosomhet, sier Kjersti Holmen, som etterlyser de viktige samtalene.

I slutten av september går samboerparet Kjersti Holmen og Sverre Anker Ousdal på scenen i forestillingen Til døden skiller oss ad. Der spiller de to høyprofilerte skuespillerne et ektepar som tvinges til å begynne å snakke sammen for å redde forholdet.

- Det er et teaterstykke om vår tid, som vi trenger. Jeg tror folk lengter etter den utfordrende samtalen, sier Kjersti Holmen til kk.no. Hun tror mange strever med urealistiske forventninger om det perfekte liv.

- Det er vanskelig nok å leve, for ikke å snakke om å være lykkelig. Jeg tror dette teaterstykket kan gi folk en bekreftelse på at det er mange som lever for seg selv i tosomhet.

- Hvorfor er den gode samtalen så viktig?

- Jeg vet ikke om samtalen i stykket er så god. Men den er så viktig og drastisk, sier Holmen, og Anker Ousdal legger til:
- Det er ikke koseprat, men det er nødvendig.

Skuespillerparet har ikke stått på samme scene på ti år, når de nå skal spille sammen – først på Nationaltheatret og så på turné med Riksteatret.
- Hvordan blir det?

- Kanskje det blir en katastrofe, det er det ingen som vet. Det er like spennende hver gang man går på scenen, sier Holmen.

- Det er som med det virkelige liv, hadde man visst hva man kunne forvente seg på begynnelsen av stykket... Man kan aldri vite om magien er der eller ikke, sier Anker Ousdal. De er enige om at det ikke er en pedagogisk forestilling.

- Den er ganske åpen. Det handler om å gi noe til andre, et hemmelig budskap som de kan gå med inni seg. Det er derfor man holder på med dette, sier Kjersti Holmen.

Til døden skiller oss ad er skrevet av franskmannen Eric-Emmanuel Schmitt, som på få år har blitt en av hjemlandets og Europas mest spilte og leste forfattere. Regien er ved Kjetil Bang-Hansen, og teaterstykket har premiere på Nationaltheatret den 30. september. En måned senere starter turneen med Riksteatret.


LES OGSÅ:
 • Jo Strømgren med rampete barneteater
 • Iscenesatt ekteskap
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer