Amputasjon

Iselin tråkket på glasskår - måtte amputere foten

En bytur med venninnene skulle forandre Iselins liv for alltid.

TILBAKE I JOBB: Iselin er i dag ufør, men har et stort ønske om å kunne jobbe 100 prosent igjen. FOTO: Privat
TILBAKE I JOBB: Iselin er i dag ufør, men har et stort ønske om å kunne jobbe 100 prosent igjen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det er sommeren 2018 og Iselin Danielsen (40) står sammen med venninnene sine på et utested. En person passerer dem bærende på flere øl, men er så uheldig at han søler drikke over venninnegjengen.

Iselins sko blir gjennomvåte, og det som skjer deretter skal forandre livet hennes for alltid.

En bitteliten glassbit fester seg nemlig i Iselins hæl idet hun tar av seg skoen for å tørke foten. Glasskåret er så lite at Iselin ikke oppdager det, men de neste dagene begynner foten hennes å verke. Hun oppsøker lege og blir satt på to antibiotikakurer etter hverandre, men blir ikke bedre.

– Den tredje gangen var moren min med meg og hun insisterte på at de skulle ta en røntgen for å se om det kunne være noe i foten, noe de skulle ha gjort med en gang med tanke på at jeg har diabetes. Først da oppdaget de den lille glassbiten, forteller hun.

Svevde mellom liv og død

Glassbiten ble fjernet, men det skulle vise seg at betennelsen allerede var så omfattende at den var vanskelig å behandle. Etter nok en virkningsløs antibiotikakur, blir Iselin innlagt på Haukeland sykehus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer