Pai

Italiensk salamipai

Italiensk salamipai
Publisert
Sist oppdatert

Her smelter smakene fra Middelhavet sammen – pesto, salami og god ost.

(4 porsjoner)

Paibunn:
◗    2 dl hvetemel
◗    1 dl grovt mel
◗    125 g smør
◗    3 ss vann

Fyll:
◗    ca. 20 svarte oliven
◗    1 eske småtomater
◗    100 g salami
◗    3 egg
◗    2 dl kesam
◗    1 dl revet ost
◗    4 ss rød pesto
◗    1 ts salt
◗    ¼ ts pepper

Pynt:
◗    8–10 tynne skiver salami

1. Ha alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin, og bland raskt sammen til en paideig. Trykk den ut i en form, ca. 24 cm i diameter. Prikk deigen, og sett den kjølig i ca. 30 minutter.
2. Forstek paiskallet midt i ovnen på 225° i ca. 10 minutter.
3. Del tomater i to. Strimle eller skjær salami i terninger.
4. Bland egg, kesam, revet ost, pesto, salt og pepper, og hell fyllet i paiskallet. Legg i oliven og tomater med snittflaten opp. Hell i eggblandingen.
5. Stek paien på nederste rille i ovnen til den får fin farge og stivner, ca. 35 minutter.
6. Server paien med tynne skiver salami og salatblader.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer