Høst

- Ja, vi vil danse

Sist fredag så 836.000 nordmenn «Skal vi danse». Kjerneseerne er nå over 60 år.

Publisert
Sist oppdatert
Oslo (NTB): Seerne vender «Grosvold» ryggen. Programmet mistet 102.000 seere i sin andre uke og ble sist fredag sett av 647.000 nordmenn.Det er det laveste seertallet siden premieren i fjor høst og 200.000 seere under snittet i fjor.Tallene viser at nesten en halv million nordmenn forlot NRK idet «Nytt på nytt» gikk av lufta og «Grosvold» tok over.Samtidig så 836.000 nordmenn på resultatene av «Skal vi danse» på TV 2 – som dessuten har en bredere aldersspredning blant seerne enn «Grosvold», der kjerneseeren nå er over 60 år.Nå er den berømte gullrekka i fare, mener Jarle Thalberg i mediebyrået Carat.– NRK bør ta Grosvold av skjermen og komme med et annet konsept. På en fredagskveld vil folk helst bare slappe av med god underholdning, med humor og glimt i øyet. Grosvolds stil er mer direkte og konfronterende, sier Thalberg til Dagsavisen.Men NRK forsvarer «Grosvold».– «Grosvold» har hatt tilsvarende nedgang tidligere og så gått opp igjen, så det er ingen panikk her, sier forskningsleder Kristian Tolonen i NRK til VG.Prosjektleder Charlo Halvorsen forsvarer også programmet og sammenligner stemningen i redaksjonen med det han ser for seg er reaksjonene i VG når opplagstallene for avisene kommer.– Dette trigger oss til å lage et bedre program, sier Halvorsen til VG. (©NTB)LES OGSÅ:
 • Sienna krever å få banne på TV
 • Oprah er verdens mektigste
 • Udødelige Sex og singelliv-øyeblikk
 • 28 grunner til å elske Clooney
 • Hva er det de har på seg?
 • Stjernene som aldri spiser
 • Hollywood tatt på senga
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer