True crime:

Jacob (11) ble kidnappet og seksuelt misbrukt: - Du hadde ikke trengt å drepe sønnen min

Vi møtte skaperen av podcasten «In the Dark» som tar for seg den sterke Wetterling-saken.

TRUE CRIME: Patty og Jerry Wetterling holder opp et bilde av sønnen Jacob Wetterling som forsvant fra nabolaget deres i Minneapolis i 1989. Bildet ble tatt i 2009. Det var først i 2016 at levningene hans ble funnet. Foto: NTB Scanpix
TRUE CRIME: Patty og Jerry Wetterling holder opp et bilde av sønnen Jacob Wetterling som forsvant fra nabolaget deres i Minneapolis i 1989. Bildet ble tatt i 2009. Det var først i 2016 at levningene hans ble funnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det var søndag kveld og kalenderen viste 22. oktober 1989. For familien Wetterling, bosatt i St. Joseph, Minnesota, skulle denne kvelden gå inn i historien som den absolutt verste i deres liv. Da ble sønnen Jacob Wetterling (11) kidnappet av en ukjent mann. Det var ikke før høsten 2016 - ganske nøyaktig 27 år senere - at levningene av den unge gutten ble funnet.

Det hele begynte da brødrene Jacob og Trevor (10), og deres venn Aaron Larson (11), litt etter klokken 21 søndag kveld ble stoppet av en fremmed mann da de syklet hjem fra den lokale videobutikken. Den ukjente mannen kom gående ut fra en oppkjørsel, var ikledd en en mørk maske foran ansiktet og en pistol i hånden. Han ba guttene om å kaste fra seg syklene i grøftekanten og å legge seg ned med ansiktet mot bakken. Så måtte de tre barna fortelle mannen hvor gamle de var.

Den ukjente mannen ba så Trevor om å løpe så fort han kunne vekk fra stedet, og han sa at dersom han prøvde seg på noe hadde han ingen betenkligheter med å bruke pistolen. Så fikk Aaron og Jacob beskjed om å snu seg slik at han kunne se ansiktene deres. Etter å gransket de to 11-åringene ba han Aaron om å løpe fra stedet. Han ble dermed den siste personen, foruten den ukjente mannen, som så Jacob i live.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer