Benmargstransplantasjon

Jakten på donor ble et kappløp mot tiden

Da tiden så ut til å renne ut for leukemisyke Josefina, dukket det plutselig opp et håp på andre siden av Atlanteren.

LEUKEMI: Det begynte med et sår i munnen som ikke ville gro. Kort tid etter fikk Josefina Viira diagnosen leukemi. FOTO: Theresia Köhlin
LEUKEMI: Det begynte med et sår i munnen som ikke ville gro. Kort tid etter fikk Josefina Viira diagnosen leukemi. FOTO: Theresia Köhlin Vis mer
Publisert

Josefina Viira er i Michigan. Hun har vært der en stund nå og skal snart reise hjem til Sverige. Hun står sammen med ham. Mannen hvis blodstamceller hun nå bærer med seg i kroppen for alltid, som gjør at hun fremdeles kan glede seg over et liv og en framtid. Og nå står hun der sammen med donoren som reddet livet hennes, straks på vei hjem. Da brister det helt for henne. Hun gråter og gråter og gråter, det virker som tårene aldri skal slutte å renne.

- Jeg klamret meg fast til Ronnie mens kroppen min ristet av gråt. Det var så sterkt å møte ham ansikt til ansikt. Det var som om jeg aldri skulle klare å slippe taket i ham. Det båndet vi har fått … Det er så sterkt. Han er som den lillebroren jeg aldri fikk, forteller Josefina Viira (42).

Hun var 32 år gammel småbarnsmor da hun traff veggen så det sang. Hun var så trøtt, så fortvilende trøtt og det gikk ikke over.

- Det var full fart hele tiden med jobb og små barn, kroppen protesterte og en dag sluttet liksom hjernen min å virke. Det var helt tomt der. Jeg husket absolutt ingenting. Jeg klarte ikke en gang å slå telefonnummeret til mannen min, Artur. Der og da bestemte jeg meg for å dra ned tempoet kraftig og ta litt bedre vare på meg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer