Sykehussvikt:

Janet skulle bare gjøre en enkel operasjon og komme hjem dagen etter

– Vi mistet praktisk talt alt - bortsett fra hverandre.

SYKEHUSSVIKT: Janet og Andrea mistet alt, men de har fortsatt hverandre. - Jeg fikk ikke barn, men jeg fikk Andrea. Det er ingen som hadde klart det alene. Det er aldeles for mørkt, sier Janet. Foto: Astrid Waller
SYKEHUSSVIKT: Janet og Andrea mistet alt, men de har fortsatt hverandre. - Jeg fikk ikke barn, men jeg fikk Andrea. Det er ingen som hadde klart det alene. Det er aldeles for mørkt, sier Janet. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Da Janet Ampong og Andrea Gazabin ble kjærester for sju år siden, hadde de to store drømmer: Å få barn sammen og å drive sin egen kafé.

De bor fortsatt rett over kaféen de en gang drev sammen. I nabobygget ligger det fortsatt en barnehage, de kan høre den lyse barnelatteren helt inn til margen.

De har fortsatt leiligheten på Grünerløkka og hverandre - men de har mistet alt annet.

- Jeg skulle bare gjøre en enkel operasjon, og komme hjem dagen etter. Istedenfor måtte jeg kjempe for livet mitt, sier Janet stille.

Alt er annerledes

På stuebordet står et fat med biscotti og cookies. Andrea serverer kaffe. De har begge lang fartstid i kafé og restaurantbransjen.

Janet er opprinnelig fra Ghana, men har vokst opp i Sverige og bodd i Norge i 13 år. Ti år har gått siden hun møtte italienske Andrea første gang, på en restaurant de begge jobbet på.

- Hva betyr han for deg?

Janet ser på kjæresten mens hun smiler.

- Han er halve meg. Jeg tror ikke jeg kunne ha klart meg uten ham. Han er min familie her. Jeg har vært veldig heldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer