Yoga

Jannicke var yogi i India: - Vennene mine syntes det var sært og rart

Det å komme tilbake til Norge skulle vise seg å bli et massivt omvendt kultursjokk.

TILBRAKTE ÅTTE ÅR I INDIA: – Den åndelige mesteren fascinerte meg med sin karisma og visdom, og jeg tenkte at jeg ville oppnå det samme som ham, sier hun. FOTO: Privat
TILBRAKTE ÅTTE ÅR I INDIA: – Den åndelige mesteren fascinerte meg med sin karisma og visdom, og jeg tenkte at jeg ville oppnå det samme som ham, sier hun. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Jannicke Wiel (49) har virkelig fått oppleve livets store kontraster. Fra å ha hatt en ganske så vanlig oppvekst i rike Norge, levde hun nemlig i mange år et asketisk liv som yogi i India.

Jannicke forteller til KK at interessen for alternative livsstiler ble vekket i ungdomsårene. Etter å ha jobbet et par måneder i en israelsk kibbutz (et slags landbrukskollektiv), reiser hun som nittenåring til India for å leve en meditativ livsstil på fulltid.

– Jeg var en ambisiøs elev med et stort politisk og sosialt engasjement, men jeg følte meg ofte travel og stresset. På videregående oppdaget jeg at meditasjon gjorde godt og jeg ville derfor lære mer. Jeg ville også finne ut hvilken livsstil jeg skulle ha. Foreldrene mine jobbet begge på kontor og det eneste jeg visste var at jeg ikke ville leve slik de gjorde. Jeg var på søken etter noe helt annet.

– Allerede etter dette første oppholdet i India forstod jeg at jeg ville leve et liv som handlet om de indre verdiene. Den åndelige mesteren ved meditasjonssenteret fascinerte meg med sin karisma og visdom, og jeg tenkte at jeg ville oppnå det samme som ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer