GIR SEG FOR BARNA: Janove Ottesten gir opp rockerkarrieren i Kaizers Orchestra blant annet for å kunne tilbringe mer tid med barna sine.  Foto: Morten Rakke
GIR SEG FOR BARNA: Janove Ottesten gir opp rockerkarrieren i Kaizers Orchestra blant annet for å kunne tilbringe mer tid med barna sine. Foto: Morten Rakke Vis mer

Kk Portrett

Janove Ottesen: Gir opp rockekarrieren for barna

– Plutselig er de ikke interessert i deg lenger, sier Kaizers Orchestra-frontmannen til KK. Helt slutt for suksessbandet!

Publisert
Etter 12 år som frontfigur i et av landets desidert mest populære band, legger Janove Ottesen (38) hatten på hylla etter Kaizers Orchestras aller siste konsert 14. september.

Han gleder seg til å være mer sammen med barna sine.

LES OGSÅ: Dennis Storhøi måtte velge

SISTE KONSERT: 14. september står Kaizers Orchestra på scenen for aller siste gang.  Foto: Morten Rakke
SISTE KONSERT: 14. september står Kaizers Orchestra på scenen for aller siste gang. Foto: Morten Rakke Vis mer

Barna kommer først

- Familien skal få førsteprioritet nå. Ungene begynner å vokse til, og det ville vært leit om de var ute av redet innen jeg hadde hatt tid til å være mer til stede for dem enn det jeg har vært til nå, sier Ottesen i ukens utgave av KK.


Barna Vera (14) og Oliver (10) er vant til at pappa er mye borte. De har vokst opp med en far som har reist land og strand rundt med bandet sitt, og som har stått på scenen når det har vært leggetid hjemme i Stavanger.

Når Kaizers Orchestra legger vekk oljetønner og gassmasker blir det en ny hverdag for familien.

- Med unger er det litt sånn at tida flyr jævlig fort, som forelder er det bare å henge med. Plutselig er de ikke interessert i deg lenger. Jeg vil være til stede så mye som mulig i tida framover, sier Kaizers-sjefen.

LES OGSÅ: Derfor valgte hun morsrollen

AMBISJONER: Janove Ottesen har fortsatt ambisjoner - selv om Kaizers Orchestra snart er forbi. Blant annet drømmer han om en opera på West End i London. Les hele saken i ukens KK! Foto: Morten Rakke
AMBISJONER: Janove Ottesen har fortsatt ambisjoner - selv om Kaizers Orchestra snart er forbi. Blant annet drømmer han om en opera på West End i London. Les hele saken i ukens KK! Foto: Morten Rakke Vis mer

Ungdomskjærester

Barna har han sammen med kona Susanne Reienes. De to traff hverandre som tenåringer, og har klart å holde på kjærligheten på tross av suksessen med Kaizers Orchestra.


- Vi traff hverandre lenge før det tok av med Kaizers Orchestra, noe som sikkert var lurt. Vi har det kjekt sammen, rett og slett, og trives fortsatt godt i hverandres selskap, forklarer Janove.

LES OGSÅ: Slik endret hun livet hans

Vis mer

Drar til Afrika

Ifølge Ottesen er nedleggelsen av bandet en definitiv avgjørelse. Fra og med 14. september eksisterer altså ikke Kaizers Orchestra som band lenger.

I februar drar Janove og Susanne også med seg hele sin lille familie til Rwanda i Afrika, blant annet for å lære ungene mer om livet utenfor Norges trygge rammer.

- Vi voksne har vært der før, og vi gleder oss til å dele opplevelsen sammen med kidsa. De kommer til å få inntrykk som sitter i dem hele livet. Jeg synes det er viktig å la ungene få kunnskap om andre kulturer, viktig for å forstå mer av den verden vi lever i, forklarer Ottesen.

Les hele intervjuet med Janove Ottesen i ukens KK (utgave 35) - som er i salg fredag 30. august!

Tekst: Cecilie Gjerken Rakke. Foto Morten Rakke

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer