Flybilletter:

Januar og februar er fine måneder å planlegge sommerens sydenreiser

Og derfor bør du sjekke ut restplassene allerede nå!

GOD TID: Det kan være lurt å bestille sommerferien nå i vintermånedene. FOTO: NTB Scanpix
GOD TID: Det kan være lurt å bestille sommerferien nå i vintermånedene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du allerede begynt å planlegge sommerferien? Det er lurt, for jo tidligere du er ute med å bestille flybilletter, jo billigere blir det, skal vi tro ekspertene.

Odd Roar Lange er en av Norges mest erfarne reiselivseksperter, og står bak reisesiden Thetravelinspector.no. Han forklarer at januar og februar er fine måneder å planlegge og bestille sommerens sydenreiser:

- Først og fremst fordi tilbudet nå er veldig stort, og konkurransen er hard mellom tilbyderne. Dermed er det også mulig å gjøre en god handel, sier han til KK.

LES OGSÅ: Slik reiser du både smart og billig!

Bruk god tid

Lange understreker at det er smart å bruke god tid på å skaffe seg oversikt over hva som finnes, og å sjekke om det finnes anmeldelser av det aktuelle hotellet eller resorten.

- Brosjyrer og nettsider kan «lyve» ved at de gjerne viser frem de aller beste rommene/leilighetene, mens de ikke forteller at slett ikke alle rommene er like bra.

Lange trekker frem en stor undersøkelse utført av Airlines Reporting Corporation, der det ble det avslørt at januar er den beste måneden å booke tur/retur-billetter i Europa.

Han forklarer at mange velger å bestille sydenturen gjennom charterselskap, og med god grunn, men mener du bør tenke gjennom om du behøver alle tjenestene som er inkludert i slike pakker.

- Kanskje er du reisevant og klarer deg med bare hotell og flyreise? Da kan det være smart å bestille dette hver for seg. Charterselskapene selger ofte svært billige flybilletter, og så bestiller du overnatting på egen hånd. Husk å sjekke at det er ledige hotell/leiligheter før du kaster deg over en billig flybillett.

LES OGSÅ: Dette må du huske når du skal bestille bolig eller hotell til sommerferien

FLYBILLETTER: Du gjør lurt i å ta en titt på resplass-sidene allerede nå, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix
FLYBILLETTER: Du gjør lurt i å ta en titt på resplass-sidene allerede nå, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Så lenge før bør du bestille flybillettene

Noen venter lenge og satser på å finne en billig restplass-billett, men Lange forklarer at restplasser ikke bare er restplasser i ordets rette betydning. Ofte er det reiser som selges billige mange måneder i forveien for å markedsføre et reisemål.

- Ta en kikk på reiseselskapenes restplass-sider for sommeren allerede nå, sier Lange.

Han understreker at det for mange vil lønne seg å bestille flyreiser ca 60 dager før reisen skal gjennomføres, og senest 21 dager før avreise.

- Etter den tid har prisene en tendens til å stige. Restplasser i siste liten er selvsagt en mulighet, men da er også utvalget av hotell sterkt begrenset.

Så, på hvilken måte kan man spare aller mest penger? Lange råder deg til å være fleksibel på reisedatoer og reisemål heller enn å være opptatt av selve bestillingsdatoen.

- Dersom man leter etter alternative reisedatoer så kan man oppleve at man sparer 40-50 prosent på reisene. Og husk at det ofte er lurt å inkludere en lørdagsovernatting i reisene. Det gjør den billigere.

LES OGSÅ: Vurderer du å leie ut boligen din på Airbnb?

PSIENE STIGER: For mange vil lønne seg å bestille flyreiser ca 60 dager før reisen skal gjennomføres, og senest 21 dager før avreise. FOTO: NTB Scanpix
PSIENE STIGER: For mange vil lønne seg å bestille flyreiser ca 60 dager før reisen skal gjennomføres, og senest 21 dager før avreise. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Disse billettene forsvinner først

Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, forklarer at det ofte er lurt å bestille flybillettene i god tid.

- Flyselskapene har gjerne billetter i ulike priskategorier og de rimeligste billettene og klassene har en tendens til å forsvinne først, sier Reitan til KK.

I tillegg blir også de mest gunstige tidspunktene og rutene ofte solgt først, og er du tidlig ute har du derfor større valgmuligheter i forhold til dette, forklarer forbrukerøkonomen.

- Det er også verdt å merke seg at mange bruker julen på å bestille sommerferien, noe som forklarer reiseselskapenes massive markedsføringstrykk rundt denne tiden.

LES OGSÅ: Kredittkort kan beskytte deg mot uheldige hendelser på ferie

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer