Sjelden sykdom

Jeanett (32) våknet med hoven leppe. Neste dag trodde hun ansiktet skulle eksplodere

– Legene var stressa for at jeg skulle få pusteproblemer.

SJELDEN SYKDOM: - Selvtilliten får seg en knekk med Kronisk Urtukaria. Jeg ser jo ofte ikke ut som meg selv lenger. Jeg har blitt litt ekkelt vant til å ikke føle meg fin. At jeg liksom viskes litt ut. Det syns jeg er skikkelig vondt og fælt. Men dette er meg, ikke kronisk urtukaria. FOTO: Privat
SJELDEN SYKDOM: - Selvtilliten får seg en knekk med Kronisk Urtukaria. Jeg ser jo ofte ikke ut som meg selv lenger. Jeg har blitt litt ekkelt vant til å ikke føle meg fin. At jeg liksom viskes litt ut. Det syns jeg er skikkelig vondt og fælt. Men dette er meg, ikke kronisk urtukaria. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg prøver å smile og holde motet oppe selv om jeg er syk, sier Jeanett Paulsen på telefonen fra leiligheten i Oslo, der hun bor sammen med sin svarte labrador Malta.

– Mange dager er møkkadager, ukene kan være blytunge å komme seg gjennom. Men jeg står opp og prøver å lage meg en god dag. Malta er en skikkelig gledesspreder, og takket være henne, kommer jeg meg ut i naturen flere ganger om dagen.

Ellers er Jeanett for det meste hjemme. Hun har skapt sin egen, lille oase med grønne planter, er glad i å tenne levende lys og prøver å skape så god stemning hun kan. Men noen dager kommer hun nesten ikke ut av sengen.

– Det er vanskelig å planlegge noe og holde avtaler, siden jeg aldri vet hvordan formen er. Og dessverre har jeg bare blitt dårligere siden jeg for første gang merket symptomer i oktober 2020, sier hun.

Er villig til å prøve alt

Hun er oppvokst med foreldre og søsken i Son og senere på Lørenskog, og har sjekket bakover i familien at ingen har hatt spesielle sykdommer.

Som ung voksen flyttet Jeanett til Oslo. Hun ble tidlig selvstendig, men visste ikke helt hvilken vei hun skulle velge videre. Det var ikke noe studie som vekket interessen hennes, og Jeanett bestemte seg for at hun ikke bare ville begynne på noe, og få stort studielån. Derfor begynte hun heller å jobbe. Jeanett var heldig, og fikk sjefer som så henne og trodde på henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer