Julaften

Jeanette fødte på julaften - to ganger

Jeanette hadde termin 16. januar, men midt i julemiddagen meldte Angelica sin ankomst. To år senere hadde hun igjen termin 16. januar, men nok et jule­­selskap måtte avbrytes!

Publisert

Julaften = 3 ganger lykke! Slik er det i alle fall for Glenn (43) og Jeanette Fotland (28), som ikke bare forlovet seg på en julaften, begge barna deres ble også født på en julaften.

I bilulykke
Jeanette ble gravid første gang i april 2008. Hun gledet seg til å nedkomme, terminen var 16. januar. Graviditeten gikk fint, men 7 ½ måned på vei, skjedde det noe som fortsatt preger Jeanette. De kom kjørende inn mot et kryss, men bilen fra høyre, som hadde vikeplikt, kjørte rett i dem fra siden.

– Hadde jeg hatt beltet over magen, og ikke under, kunne det ha gått skikkelig galt, sier Jeanette ettertenksomt.

Hun ble hentet med ambulanse på ulykkesstedet. Etter ultralyd ble det raskt konstatert at alt var bra – både med fosteret og mor. 

Tidlig fødsel
Julaften 2008 skulle feires hos faren til Jeanette, og hun gledet seg til å være med storfamilien. Utpå dagen kjente Jeanette at hun begynte å få ryggsmerter, men ignorerte dem. Det gikk sikkert over. Da vannet gikk da hun reiste seg, brydde hun seg heller ikke. Men klokken 22.25 fødte Jeanette datteren Angelica. Jeanette mistenker at bilulykken var medvirkende til at datteren ble født for tidlig.

– Det var fantastisk å bli mor. Den følelsen tror jeg overgår alt annet!

De neste to årene er et eventyr sammen med Angelica. Foreldrerollen gir mersmak. Jeanette og Glenn vil ha flere barn. I april 2010 kommer gladnyheten: Jeanette er gravid igjen! Termi­nen blir akkurat den samme som sist, 16. januar. «For et sammentreff», tenker Jeanette. Angelica skal få en bror og de en sønn.

Nytt juleselskap
Julaften skal feires hjemme hos Jeanette og Glenn dette året. Jeanette stresser hele dagen. Hun vil gjøre kvelden best mulig for alle. Da hun tar seg en pause for å sjekke noe på pc-en, kjenner hun at ryggen murrer. «Jeg stresser for mye», tenker Jeanette og slår seg til ro med det.

Gjestene skal komme klokken 17.00, så da Jeanette ser at klokken nærmer seg 16.00, skjønner hun at hun må skynde seg. Da hun en snau halvtime senere kommer på kjøkkenet, ferdig­pyntet i fotsid julekjole og høye hæler, kjenner hun at vannet går. «Ikke igjen», tenker Jeanette nesten oppgitt. De skal jo ha selskap. Gjestene er på vei. Og Jeanette hadde sett fram til å feire Angelicas toårsdag.

Det blir mange samtaler fram og tilbake med sykehuset denne ettermiddagen. Sykehuset, som ligger en time unna, vil ikke sende en ambulanse fordi de mener at fødselen ikke vil gå så fort. De mener Jeanette kan komme seg dit på egen hånd. Jeanette og Glenn fortviler, de har jo ikke engang egen bil. De ringer taxisentralen, men alle bilene er opptatt, så de må vente. De purrer på sykehuset igjen, men ingenting skjer. Etter en time får de en taxi.

Født i veikanten
Det er storm ute. Det blåser kraftig nordavind og snør så tett at taxisjåføren nesten ikke ser veien. Klokken 18.55 stopper de innom Sandnes for å hente jordmoren. Jeanette registrerer det knapt. Halvveis til sykehuset, 15 minutter senere, blir Jeanette geleidet ut av bilen og bort til ambulansen. Så skjer det. Der, i veikanten, i ambulansen, blir Marcus født.

Reaksjonene uteblir ikke når Jeanette forteller andre om sine to julebabyer.

– Det går gjerne i kommentarer som at «det skal ikke gå an» og «det er helt utrolig», sier Jeanette.

Julaften fyller Angelica og Marcus 6 og 4 år. De er, som barn flest, høyt og lavt. Jeanette og Glenn er stolte foreldre

JULEBARNA: Angelica og Marcus ble født på julaften med to års mellomrom. – Det rare er at jeg hadde termin på samme dato i januar med begge to, forteller mamma Jeanette.
JULEBARNA: Angelica og Marcus ble født på julaften med to års mellomrom. – Det rare er at jeg hadde termin på samme dato i januar med begge to, forteller mamma Jeanette. Vis mer

– Vi trodde vi visste hva kjærlighet var. Det var helt til vi ble foreldre, sier de rørt.

 


 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer