Gift ved første blikk

- Jeg angrer veldig

Kaja og Joakim føler at de ikke helt klarer å kjenne seg igjen i det som har blitt vist på TV.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Kaja Elvebråten og Joakim ble gift på TV, men utfordringene sto i kø etter bryllupet. Foto: Privat
GIFT VED FØRSTE BLIKK: Kaja Elvebråten og Joakim ble gift på TV, men utfordringene sto i kø etter bryllupet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Kaja Elvebråten (31) var så lei av dagens datingverden, med apper og sveiping som ikke leder til noe mer, at hun valgte å kaste seg ut i noe nytt, og melde seg på «Gift ved første blikk».

- Jeg har merket at motivasjonen min er lav når det kommer til datingapper – ting er så overfladisk. Du må prestere på alle mulige områder, og være best i alt, virker det som. Det er slitsomt og overfladisk. Jeg trenger mer dybde, forklarer hun over telefon til KK.

Kaja beskriver seg selv som en forholdsperson. Hun ønsker virkelig å finne den store kjærligheten, og hun var på et sted i livet hvor det virket riktig å kaste seg ut i noe nytt og utfordrende.

- Jeg har hatt et ganske vanlig, kjedelig A4-liv, så jeg var i en fase hvor jeg ønsket å «spice opp» litt. Jeg har blitt mer glad i å utfordre meg selv på ulike områder, så jeg tok sjansen.

VAR IKKE LETT: Kaja Elvebråten møtte på mange utfordringer underveis i eksperimentet. Foto: Privat
VAR IKKE LETT: Kaja Elvebråten møtte på mange utfordringer underveis i eksperimentet. Foto: Privat Vis mer

Legger mye i det

Flere av de andre deltakerne ville ikke ha deltatt om ekteskapet var juridisk bindende, men Kaja tror at hun er en av få som faktisk ville blitt med i den «gamle» versjonen av Gift ved første blikk.

- Jeg legger kanskje litt mer seriøsitet i det, og er muligens mer villig til å jobbe ekstra for å få forholdet til å fungere. For det må man virkelig gjøre, om det skal vare.

I programmet ble Kaja gift med Joakim Johansen-Aprusten (40). De hadde det veldig fint fra starten, men så har det raknet litt etter litt.

- Forsto du hvorfor dere ble matchet?

- Ja, jeg skjønte ganske kjapt at vi kunne være en god match, så jeg forstår hva ekspertene hadde tenkt. Vi passer ganske godt på papiret. Men jeg tror innsatsen vi la ned, og innstillingen vi hadde til eksperimentet, var litt forskjellig. Jeg følte at vi ikke var der av samme grunnlag. Jeg følte at jeg var villig til å jobbe hardere for forholdet enn Joakim.

BRYLLUP: Kaja og Joakim ble gift på TV. Foto: Discovery
BRYLLUP: Kaja og Joakim ble gift på TV. Foto: Discovery Vis mer

Utfordringer

Kaja forteller at de møtte på mange utfordringer underveis.

- Jeg gikk inn i det med et åpent sinn, og forsøkte å se forbi Joakims feil og mangler. Men jeg føler at han fokuserte mye på alt han savnet hos meg, og da mistet han raskt interessen.

I serien kan man se at Kaja er litt usikker og tilbakeholden, men genuint opptatt av å gi forholdet et ærlig forsøk.

- På bakgrunn av mobbing i barndommen, har følelsen av å kunne være seg selv uten å bli straffet for det gitt en form for lammelse i ulike situasjoner. Dette resulterer i at jeg trår litt varsomt i ulike settinger, og kjenner etter om de rundt meg er til å stole på, forklarer Kaja.

Da hun fortalte om dette til Joakim, følte Kaja at han hang seg opp i usikkerheten hennes.

- Da ble det vanskelig for meg å føle at jeg kunne være meg selv rundt ham. Jeg følte at jeg ble straffet for å åpne meg for han, og at han ikke ønsket å gi meg en ordentlig sjanse, mener Kaja.

- Hvordan føltes det?

- Det var jo kjipt, for jeg er så mye mer enn bakgrunnen min. Jeg gikk ikke inn i eksperimentet som en usikker jente: Jeg er tydelig på hva jeg ønsker, hva jeg er og hva jeg vil. Men da han ga meg den følelsen av å kun være en usikker jente, var det vanskelig å bryte ut av det mønsteret.

Følte hun ble evaluert hele tiden

Kaja angrer litt på at hun holdt mye tilbake, og ikke sto på kravene sine fra et tidligere stadium.

- Det er jo ikke bare sånn at jeg skal være bra nok for Joakim – han skal også være bra nok for meg. Det virket som at han hele tiden evaluerte meg, og alltid var ute etter noe mer. Han har lyst på en jente som tar rommet, og det er ikke meg, sier Kaja, og tilføyer:

- Dette handler bare om at vi er forskjellige, og ser etter ulike ting. Joakim er en kjempefin fyr.

GODE ORD: Selv om Kaja og Joakim slet med å få følelser for hverandre, har de ikke noe vondt å si om hverandre som mennesker. Foto: Privat
GODE ORD: Selv om Kaja og Joakim slet med å få følelser for hverandre, har de ikke noe vondt å si om hverandre som mennesker. Foto: Privat Vis mer

Ikke helt fornøyd med fremstillingen

Kaja mener at hun har blitt fremstilt som veldig usikker og trygghetssøkende, og at ikke den utadvendte, sprudlende siden hennes kommer frem.

- Det er jo slik at produksjonen vil vise frem ulike personligheter i programmet, og det har de klart også. Når det er sagt, så er det mange sider ved meg selv som ikke kommer frem på TV. Ja, jeg har nok litt usikkerhet i meg, men jeg er så mye mer enn det.

Kaja mener at de som kjenner henne, ikke ville beskrevet henne som en usikker jente, men som en veldig omsorgsfull, morsom og jordnær person.

- Hvem jeg møter på har veldig mye å si for hvilken side av meg som kommer frem. Og det skjedde mye bak kamera som ikke blir vist.

- Hva da, for eksempel?

- Vi var mye ute og festet sammen med de andre parene. Jeg er nok en av de som er mest aktiv på dansegulvet, og er veldig omgjengelig med alle. Jeg liker å skape god stemning, sier hun.

Kaja forteller at hun og Joakim tok initiativ til å gjøre mye på egen hånd, men at mye av det ikke ble filmet.

- Produksjonen satte også visse grenser for hvilke aktiviteter vi kunne gjøre foran kamera, derfor ble utvalget ganske begrenset. En av de beste kveldene vi hadde sammen var da vi var ute og spilte minigolf, hvor vi tøyset og lo mye, sier Kaja.

Ulikt utgangspunkt

Joakim forteller at utgangspunktet deres var litt ulikt, da han ble spurt om å være med i programmet. Ettersom han alltid har hatt drømmen om å møte den rette, og her fikk mulighet til å få servert en drømmematch, måtte han si ja.

I likhet med Kaja, er han ikke helt fornøyd med fremstillingen.

- Jeg føler at jeg fremstår som en selvsikker og små-cocky type i episodene som er blitt vist til nå. Jeg er virkelig ikke sånn – de som kjenner meg vet at jeg er en blid og grei fyr. Men om ting ikke føles riktig, kan man bli litt demotivert. Og det ble veldig mye spørsmål om hva jeg følte, noe som opplevdes som mas, og da kan jeg nok fremstå som litt kald og lei.

Han forteller at han er positiv til eksperimentet, og at han i dag ser på det som en god opplevelse.

- Kaja og jeg hadde det veldig fint, men når alvorets time er der, kan jeg nok være litt brutalt ærlig, noe som kan gjøre vondt. Da Kaja på dag to spurte meg om hva som er drømmedama mi, svarte jeg ærlig på det, og da opplevde jeg at hun kanskje følte et behov for å forme seg til den personen.

Joakim føler at han virkelig ga forholdet en sjanse, selv om det kanskje ikke ser slik ut.

- Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg prøvde 100 prosent hele veien. Jeg synes Kaja er en veldig flott dame. Hun er kjempepen, ærlig og bra på alle måter. Men føler man det ikke, er det vanskelig å fremprovosere noe.

PRØVDE: Begge to føler at de virkelig ga forholdet en sjanse. Foto: Discovery
PRØVDE: Begge to føler at de virkelig ga forholdet en sjanse. Foto: Discovery Vis mer

Var ikke slik det fremsto

Kaja forteller om en episode som ble vist på TV – en morgen hun virket litt «muggen» etter en kveld de hadde vært ute og festet. Hun hadde dratt hjem tidligere fra byen den kvelden, da Joakim fikk en melding fra datteren sin som ville møte dem. Kaja mener at fremstillingen ikke er helt riktig.

- Det handlet ikke om at jeg ikke ville møte datteren hans, men jeg var godt brisen den kvelden, og jeg hadde jo bare møtt henne én gang tidligere – i bryllupet vårt. Så jeg var usikker på hvordan jeg skulle håndtere situasjonen. Derfor valgte jeg bare å trekke meg fra situasjonen, og dra hjem. Det var ikke fordi jeg ikke ville ha noe med henne å gjøre, eller at jeg var sur. Jeg prøvde å forklare til Joakim at jeg ikke ønsket å møte datteren hans i den tilstanden og i situasjonen vi befant oss i, og jeg følte ikke at han møtte meg med forståelse. Derfor var jeg litt oppgitt.

Joakim forteller at han, på grunn av TV-innspillingen, ikke hadde sett datteren sin på lenge, og at han ønsket å møte henne da hun var like ved.

- Jeg ville bare innom og si hei. Jeg respekterer at Kaja ikke ønsket det, men jeg kunne sikkert håndtert det på en annen måte. Det blir jo fremstilt som om jeg var ute og festet med datteren min hele natten, og det var feil – jeg var ute med de andre deltakerne. Kaja og jeg fikk snakket godt om det dagen etter.

Kaja forteller at hun og Joakim spiste lunsj sammen med datteren hans noen dager senere.

- Det var veldig hyggelig – det har bare vært god stemning mellom oss, forteller hun.

MYE FESTING: Kaja forteller at det ble mye festing da kameraene ikke var der. Foto: Privat
MYE FESTING: Kaja forteller at det ble mye festing da kameraene ikke var der. Foto: Privat Vis mer

Lært noe nytt om seg selv

Tross utfordringene underveis, har Kaja lært mye av å delta i eksperimentet.

- Jeg er mer ekstrovert enn jeg trodde at jeg var. Jeg har levd et ganske rolig liv, med få mennesker rundt meg, og jeg kjenner at jeg har hatt godt av å være med så mange mennesker. Det gir meg mye energi, sier hun, og legger til:

- Jeg har også lært at jeg burde ta litt mer hensyn til meg selv, og kjenne etter hva som er bra for meg, istedenfor å tilrettelegge for andre hele tiden.

Hittil vet vi ikke hvordan forholdet til Kaja og Joakim ender, men det er flere håpefulle som har skrevet til Kaja.

- Jeg har fått veldig mange hyggelige meldinger av både gutter og jenter, men det er ikke sånn at innboksen er stappfull.

- Det er plass til flere?

Kaja ler litt.

- Ja. Jeg setter veldig pris på de fine tilbakemeldingene.

Angrer veldig på én ting

Under seremoniene hevder Joakim at produksjonen oppfordret han til å lage litt spenning. Han er fullt klar over at det var et TV-program, og han ble nok litt revet med der.

- Jeg angrer veldig på at jeg ble med på det. Hadde jeg visst hvordan det fikk Kaja til å føle seg, hadde jeg ikke gjort det. Jeg vil ikke gjøre en person vondt bare for å skape litt ekstra spenning, så det kom veldig feil ut, og det beklager jeg.

Joakim forklarer at han Kaja viste forståelse i etterkant da han fortalte om det, men at han der og da fremsto som ganske kald og kynisk.

- Kunne jeg gått tilbake og gjort om på ting, ville jeg ha prøvd å se situasjonen mer fra Kajas side, og kanskje ta enda mer hensyn. Men jeg går alltid 100 prosent inn i ting, og jeg var med på eksperimentet for å gi det en genuin sjanse.

NB: SPOILER

- Ved siste seremoni ønsket jeg å gå, fordi jeg så det begynte å tære på Kaja. Men så ble vi enige om å bli, og jeg ville gjøre en skikkelig innsats siste uken, for å se om det kunne forandre seg.

VANSKELIG: Kaja og Joakim har hatt vanskeligheter med å få forholdet til å fungere. Foto: Discovery
VANSKELIG: Kaja og Joakim har hatt vanskeligheter med å få forholdet til å fungere. Foto: Discovery Vis mer

Lært mye

Joakim forteller at han var med på «Gift ved første blikk» for å lære mer om seg selv, og det har han gjort.

- Ingen er perfekt, og jeg har mine dårlige sider. Noe av det viktigste jeg lærte var å prøve å se andres perspektiv i ulike situasjoner, og tenke mer på det før man snakker og handler. Alle har en historie, og da er det viktig å tilpasse seg og møte den andre med forståelse.

Det er ingen tvil om at TV-serien engasjerer, noe Joakim har fått merke.

- Jeg holder meg langt unna Jodel – der brenner det, sier han med en latter, og legger til:

- Innerst inne er jeg en litt forsiktig fyr, og jeg er ganske selvkritisk, derfor kan jeg få litt angst av masse stygge kommentarer. Jeg holder meg langt unna alle kommentarfelt!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer