Siri Kristiansen

– Jeg ba mannen min om å bli litt mer autoritær

Da Siri Kristiansen ble med i «Kompani Lauritzen», ante hun ikke at hun skulle komme tilbake som en annen person.

«KOMPANI LAURITZEN»: Siri Kristiansen meldte seg på «Kompani Lauritzen» for å bevise at hun var tøffere enn man kunne få inntrykk av da hun trakk seg fra «71 grader nord». Oppholdet i militærleiren skulle overraske henne på flere måter. FOTO: Matti Bernitz/TV2
«KOMPANI LAURITZEN»: Siri Kristiansen meldte seg på «Kompani Lauritzen» for å bevise at hun var tøffere enn man kunne få inntrykk av da hun trakk seg fra «71 grader nord». Oppholdet i militærleiren skulle overraske henne på flere måter. FOTO: Matti Bernitz/TV2 Vis mer
Publisert

SSiri Kristiansen er i disse dager å se på skjermen i «Kompani Lauritzen» på lørdager på TV2. Den folkekjære komikeren og programlederen er kjent fra blant annet «P3morgen», «Lørdagsrådet» og «Verdensherredømme», og har stått på diverse scener opp gjennom.

Til vanlig bor hun i Son med mann og to barn, i et hus som har figurert i flere interiørmagasiner, og der hun har snekret flere av løsningene selv. Men nå er det altså tøffe utfordringer i «Kompani Lauritzen» som gjelder.

Beinhard disiplin

I en serie på ti program skal 14 kjendiser utfordres og presses til yttergrensene sine av tidligere proffsyklist og fallskjermjeger Dag Otto Lauritzen.

Under oppholdet i leiren Setnesmoen ved Åndalsnes i Rauma kommune, er målet at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre deltakerne til «hele mennesker som lever ut sitt potensial», som TV2 skriver om serien.

STJERNELAG: De 14 kjendiser i «Kompani Lauritzen» Bak f.v: Raymond Kvisvik, Lise Karlsnes, Henrik Thodesen, Øyvind "Vinni" Sauvik, Abiel Tesfai, Emil Solli-Tangen, Desta Marie Beeder, Siri Kristiansen, Marte Bratberg. Foran f.v.:Izabell, Lasse «Lazz» Jensen, Wanda Mashadi, Vita Mashadi, Håvard Lilleheie. FOTO: NTB Scanpix
STJERNELAG: De 14 kjendiser i «Kompani Lauritzen» Bak f.v: Raymond Kvisvik, Lise Karlsnes, Henrik Thodesen, Øyvind "Vinni" Sauvik, Abiel Tesfai, Emil Solli-Tangen, Desta Marie Beeder, Siri Kristiansen, Marte Bratberg. Foran f.v.:Izabell, Lasse «Lazz» Jensen, Wanda Mashadi, Vita Mashadi, Håvard Lilleheie. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Trakk seg fra «71 grader nord»

Det er ikke første gang Siri Kristiansen deltar i reality. Da hun var med i «71 grader nord Norges tøffeste kjendis» i 2016, fikk hun panikk da hun satt fastspent i kajakken og tenkte: «Det er ikke mulig å snu. Ikke mulig å komme seg unna». Hun endte opp med å trekke seg.

I samtalen med psykologen etterpå forsøkte hun å skjønne hva som hadde gått galt. Hun som var så tøff. Som alle sa var så tøff.

Nytt forsøk

Men nå, fire år senere, er hun tilbake, denne gang i «Kompani Lauritzen». Et program med mange likheter med det hvor hun måtte kaste inn håndkleet, og som ikke står tilbake når det kommer til verken fysiske eller psykiske utfordringer.

REKRUTT 48: Siri Kristiansen mellom tidligere sykkelproff Dag Otto Lauritzen, og programleder Kristian Ødegård FOTO: Matti Bernitz/TV2
REKRUTT 48: Siri Kristiansen mellom tidligere sykkelproff Dag Otto Lauritzen, og programleder Kristian Ødegård FOTO: Matti Bernitz/TV2 Vis mer

Innspillingen er for lengst ferdig. Hvordan det gikk gjenstår å se. Men til KK innrømmer Siri at det var en omveltende opplevelse å være underlagt et militært regime. Likevel savnet hun det militæret livet da hun kom hjem.

– I mange måneder etter at jeg kom hjem følte jeg en dyp kjærlighetssorg over et liv jeg aldri kan leve, sier Siri Kristiansen (41) til KK.

– Jeg har skjønt at jeg liker at andre sier hva jeg skal gjøre. Jeg ordner jo og styrer så mye selv. «Kompani Lauritzen» gjorde at jeg forandret meg som kjæreste. Jeg skjønte at jeg trenger at mannen min tar litt mer ansvar hjemme. Jeg ba ham om å bli litt mer autoritær.

– ?

– Ja. Og det er jo ikke akkurat en lett beskjed å få, når man ikke er av den autoritære typen. Men jeg stresser mye mindre når han tar mer styringa. Jeg har så lett for å gå inn i lederrollen uten at jeg selv vil det. Jeg kan ikke gå på foreldremøter, for om ikke noen melder seg, tar jeg bare på meg masse verv.

NÆRKAMP: Siri Kristiansen i beintøff kamp. Etter hjemkomsten lengtet hun tilbake til militærleiren. FOTO: Matti Bernitz/TV2
NÆRKAMP: Siri Kristiansen i beintøff kamp. Etter hjemkomsten lengtet hun tilbake til militærleiren. FOTO: Matti Bernitz/TV2 Vis mer

Angrer karrierevalg

Så begeistret ble Siri for tiden i militærleiren sammen med Lauritzen og co., at hun faktisk har angret på yrkesvalget sitt:

– Om jeg hadde kunnet velge om igjen, hadde jeg blitt yrkesmilitær. Jeg elsker det livet. Det viste seg at jeg evnet å tenke logisk i pressede situasjoner. Jeg så mange nye sider av meg selv.

Hun legger til:

– Etter at jeg kom hjem har jeg faktisk sjekket om man kan verve seg i heimevernet, uten å ha vært i militæret. Men det kunne man dessverre ikke. Det var en stor skuffelse, sier Siri Kristiansen til KK.

– Men jeg har funnet «Lottene», som er Heimevernet for frivillige, og skal på kurs der til høsten for å få være med.

ALLTID BEREDD: Siri Kristiansen under innspillingen av «Kompani Lauritzen». Etter hjemkomsten har hun sjekket mulighetene for å verve seg i Heimevernet. FOTO: Lars Fjellbakk
ALLTID BEREDD: Siri Kristiansen under innspillingen av «Kompani Lauritzen». Etter hjemkomsten har hun sjekket mulighetene for å verve seg i Heimevernet. FOTO: Lars Fjellbakk Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer