Paraidrett:

– Jeg ba til Gud om å få være som alle andre

I mange år hatet Indira kroppen sin på grunn av funksjonsnedsettelsene. Så klarte to venninner å overtale henne til å prøve noe helt nytt.

ROTLØS: Indira ble adoptert fra Colombia til Norge som seksåring. Hun slet lenge med å finne seg til rette. FOTO: Astrid Waller
ROTLØS: Indira ble adoptert fra Colombia til Norge som seksåring. Hun slet lenge med å finne seg til rette. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Indira Milena Hopsdal Liseth (35) lærte å stjele mat på barnehjemmet i Colombia. Mamma Rozita sto gjerne i kassen og pratet, mens barnehjemsbarna gikk rundt i butikken og tok det de kunne få tak i. Indira var ikke like rask som de andre, og var som regel med mamma Rozita. Men av og til fikk hun også tak i noe.

– Jeg husker vi fikk ris hvis vi ikke var lydige. Men mamma Rozita var den eneste omsorgspersonen jeg kjente til, og jeg opplevde henne som snill.

– Den dagen jeg ble adoptert var en stor påkjenning for meg. Jeg var seks år og kanskje forberedt på at dagen ville komme, men jeg var ikke forberedt på savnet, tankene og følelsene. Det var vondt at «mamma» tilsynelatende tok svært lett på det at jeg skulle reise.

Følte seg sviktet

– Jeg husker jeg satt på fanget til mamma Rozita og ville ikke til adoptivmoren og adoptivfaren min. Men da de tok frem en dukke ble jeg oppslukt, noe sånt hadde jeg aldri eid. Og plutselig var mamma Rozita borte. Jeg så henne aldri mer og jeg savnet henne fryktelig, forteller Indira.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer