Lubne kanelboller, saftig kylling. Eller hva med en hverdagspai? Midt i alle duftene. I varmen fra stekeovnen, i dampen fra grytene. Smattende, snusende, lattermild, gjerne akkompagnert av Elvis Presley på anlegget. Der står Lise Finckenhagen (43) og føler seg takknemlig. Mesterkokken fra Furuset som forlot gourmetrestaurantene for snart 15 år siden for i stedet å formidle matglede til folk flest. Kokke-Lise som hun i årevis er blitt kalt. Hun som dukket opp i tv-ruta og pisket, vispet og sauset sammen de deiligste retter og påsto at det var enkelt å lage mat som smakte fantastisk. At alle kan. At alle får til. Og at alle fortjener å spise noe godt.
– Dette med nytelse er viktig for meg, sier Lise oppriktig. Vi skal tilbake til hvorfor.
Først må vi høre litt mer om hennes nyervervede status som tøff friskus etter at hun deltok i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Der ble seerne kjent med en som var hakket råere enn de hadde trodd på forhånd. Råere enn Lise selv hadde trodd også. Hun som ikke anser seg selv som spesielt tøff eller sporty, befant seg plutselig i situasjoner med hjelm og sikkerhetsutstyr og skyhøy puls. Hun skjønner fortsatt ikke at hun turte å melde seg på.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger