Tina Haagensen:

- Jeg begynte å kjenne på aldersfordommer

Da Tina Haagensen signerte modellkontrakt i en alder av 53 år, ble hun mer bevisst og kritisk til utseendet sitt.

Da Tina selv begynte å kjenne på aldersfordommer, tok hun en master i emnet etter at hun fylte 50. Nå jobber hun blant annet for at voksne kvinner skal møte åpenhet og raushet, og være mindre kritiske overfor seg selv og hverandre. Trenchcoat fra Rodebjer, smykker fra Aur Studio. FOTO: Truls Qvale
Da Tina selv begynte å kjenne på aldersfordommer, tok hun en master i emnet etter at hun fylte 50. Nå jobber hun blant annet for at voksne kvinner skal møte åpenhet og raushet, og være mindre kritiske overfor seg selv og hverandre. Trenchcoat fra Rodebjer, smykker fra Aur Studio. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

En oppvekst preget av ytre og indre uro, kombinert med det hun beskriver som et rikt og sammensatt indre liv, har formet designer Tina Haagensen (55) til den hun er i dag. Det har gitt henne mange utfordringer, men det har også bidratt til å utvikle motstandskraft.

– Jeg ble født med ADHD i en tid da diagnosen var ukjent, og har fått kunnskap gjennom erfaring, prøving, feiling og indre motivasjon, sier hun.

Hennes hjertesaker er det hun har jobbet med i ­flere tiår: gjenbruk og bærekraftig forbruk. Ved å utfordre stereotypier og sosial stigmatisering jobber hun også for å bekjempe aldersfordommer. Mye takket være hennes professor ved KHiO, Theodor Barth, er «upcycling» blitt hennes rettesnor – det å tilføre noe en høyere verdi.

– I tillegg begynte jeg selv å kjenne på aldersfordommer, noe som ledet til at jeg tok en mastergrad i emnet etter at jeg fylte 50. Jeg tror at det viktigste vi kan gjøre for å få slutt på alderisme (aldersdiskriminering, red.anm.), er å være oppmerksom på dets eksistens og snakke om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer