Eli Kari Gjengedal:

– Jeg ble akuttinnlagt og trodde jeg skulle dø

Eli Kari Gjengedal hadde akkurat flyttet hjemmefra da hun trodde kroppen var i ferd med å svikte. 25 år senere skjedde det igjen.

Eli Kari Gjengedal er KKs nye spaltist. Hun brenner for flere tema og for at kvinner skal trives i sin alder. Blazer fra Crasp, skjorte fra Designers Remix, jeans fra Second Female og sandaler fra Alohas. FOTO: Astrid Waller
Eli Kari Gjengedal er KKs nye spaltist. Hun brenner for flere tema og for at kvinner skal trives i sin alder. Blazer fra Crasp, skjorte fra Designers Remix, jeans fra Second Female og sandaler fra Alohas. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Eli Kari Gjengedal smiler i lobbybaren på Grand i Oslo, og takker servitøren høflig for kaffen. Høfligere enn folk flest. Men så er værpresentatøren fra TV 2 kanskje heller ikke helt folk flest. Ikke bare har hun loset nordmenn trygt gjennom storm og stille i 21 år, på kanalen hvor hun i dag er fagansvarlig. Hun har dessuten skrevet bøker om vær og klima, holder foredrag om det samme – ispedd anekdoter fra eget liv – og hun har vært i ruta på både «Farmen» og «Skal vi danse».

Sistnevnte en opplevelse vi er nødt til å komme tilbake til. For så traumatiserende var ukene på parketten at den ikke bare kan nevnes i en oppramsing. Det kreves et eget avsnitt. Et helt kapittel. Og det krever ikke minst tid. For bare tid kan lege sjelens paljettgnag og følelsen av å stå naken i skolegården. Men ikke alltid. Noen ganger hjelper ikke engang tid.

Men la oss foreløpig ikke dvele. Eli Kari er ikke sånn. Det positive grunnsynet pipler ut av øyne og fingertupper enten hun snakker om jobben foran kamera eller om å være mor for Nikolai. Og noe av det hun har lært sønnen, er å alltid ha med seg det lille ekstra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer