ME:

- Jeg ble avfeid med at jeg var lat og oppmerksomhetssyk

Hanne lå på et mørkt rom i to år med ME. Hun veide 28 kilo.

ME: Hanne var underernært, veide 28 kilo og fikk mat gjennom sonde. I dag jobber Hanne som sykepleier og trener nå fem gangen i uken. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix og privat
ME: Hanne var underernært, veide 28 kilo og fikk mat gjennom sonde. I dag jobber Hanne som sykepleier og trener nå fem gangen i uken. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix og privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er juli 2008. Hanne har ligget på et mørkt rom i over to år. Det er kun foreldrene og en sykepleier som får se til henne. Da døren går opp og faren kommer inn i rommet, tenker hun: «Nå kommer de for å hente meg. Hun kan ikke bo hjemme lenger. Hun er for syk.»

En dame setter seg ned ved sengen, tar Hanne i hånden og sier: «Hei, jeg heter Live og har hatt ME tidligere. Jeg prøvde alt for å bli frisk uten å lykkes inntil jeg oppdaget Lightning Process. Hvis du vil, kan jeg prøve å hjelpe deg, men da må du samarbeide med meg.»

Måtte gi alt

Hørte hun riktig? Bli frisk? Det var umulig. Diagnosen som kom for flere år siden, var kronisk. Det fantes ikke håp.

«Hva er det pappa gjør», tenkte Hanne sint. «Ville han ta livet av henne? Dette kom hun ikke til å orke eller klare.» Så bestemte hun seg for å gi det en sjanse.

I verste fall ville hun dø med én gang, eller så ville hun dø langsomt der hun garantert kom til å bli liggende.

- Jeg bestemte meg for at jeg måtte gi alt, forteller Hanne Namsvatn fra Stavanger, som ser blid og energisk ut når vi møter henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer