Flyttet 1600 km – og fant hjem:

– Jeg ble bergtatt av naturen her

Det som skulle være ett år i Lofoten for Kari (71), er blitt 13 år, en flom av kreativitet og et helt eget senter.
– Her i stillheten må du tåle å være med deg selv, sier hun.

UNNTAKSÅRET BLE PERMANENT: Foran Kari Elzingas hjem i Lofoten står en bukett fargeblyanter. – De symboliserer at vi alle kan uttrykke oss på hver vår unike måte, sier Kari, som selv har begynt å blomstre nettopp her. Det ene året hun skulle bo her, er nå blitt til 13, og hun har ingen planer om å flytte.
UNNTAKSÅRET BLE PERMANENT: Foran Kari Elzingas hjem i Lofoten står en bukett fargeblyanter. – De symboliserer at vi alle kan uttrykke oss på hver vår unike måte, sier Kari, som selv har begynt å blomstre nettopp her. Det ene året hun skulle bo her, er nå blitt til 13, og hun har ingen planer om å flytte. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Stedet var Laukvik i Lofoten, og året var 2008. Kari Elzinga hadde akkurat tatt steget og flyttet fra sør til nord i dette langstrakte landet. Det skulle bare være ett år, for jobben i Arendal og de nære og kjære sørpå skulle hun så klart tilbake til.

Lite visste Kari at da året var omme, kunne ikke ti ville hester få henne til å flytte fra Laukvik. 13 år senere er hun der fortsatt.

Det var besøkene i Nord-Norge hos venninnen Vibeke, som for øvrig bor rett over veien, som gjorde at Kari ble kjent med naturen i Lofoten.

– Jeg ble så tiltrukket av naturen her at det ble vanskeligere og vanskeligere å reise herfra. Jeg var rett og slett bergtatt og ville bare oppleve mer, forteller Kari mens det knitrer i ovnen på kjøkkenet.

Da Vibeke kjøpte seg hus i Laukvik, begynte også Kari å drømme. Ikke lenge etter, viste det seg at en av naboene i Laukvik sa til Vibeke at «ho venninna di, kanskje ho vil kjøpe mitt hus». Kort tid før Kari tok turen nordover for å ta huset nærmere i ettersyn, hadde hun en drøm:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.