Silje Sandmæl:

- Jeg ble flau og skammet meg. Plutselig lot ikke kroppen seg kontrollere

Da Silje Sandmæl begynte å gråte foran kamera «helt ut av det blå», var hun ikke forberedt på at hun ville tilbringe mye av det neste året på et mørkt rom.

SILJE SANDMÆL: – «Silje, du er utbrent», sa legen til slutt. Da sank det på et vis inn, forteller Silje om da hun møtte veggen. Kåpe fra Totême. FOTO: Janne Rugland
SILJE SANDMÆL: – «Silje, du er utbrent», sa legen til slutt. Da sank det på et vis inn, forteller Silje om da hun møtte veggen. Kåpe fra Totême. FOTO: Janne Rugland Vis mer
Publisert

En elbil av det fornuftige slaget sniker seg forbi avtalt møteplass 15 minutter på etterskudd. Bak rattet en hektisk, men fattet Silje Sandmæl på oppløpssiden fra Bærum til Grünerløkka. En reise på mange måter – helt klart – men først og fremst en påminnelse om at parkeringsplasser til bæringer ikke er topp prioritet hos Oslos byråd for øyeblikket. Beklagelse med smilefjes er allerede sendt. Nå ankommer hun blond, morgenfrisk og energisk – helt uten en aura av sparing og gnukk, slik man kanskje kunne forestille seg.

– Vet du, det er jo gjort undersøkelser som viser at man heller vil snakke om kjønnssykdommer enn å vise fram kontoutskriften. Jammen, det er sant! Det er en jobb som må gjøres. Og hvis det jeg gjør, kan være med på å bryte noen tabuer rundt dette med penger, vel da …, sier Silje og lar resten av resonnementet forsvinne ned i en åpenbart etterlengtet kaffeslurk en mørk vintermorgen i Oslo.

For Norges mest kjente forbrukerøkonom – hun som mener at vi alle bør snakke mer om hvordan vi bruker pengene våre, at vi burde skamme oss mindre og heller be om hjelp dersom det røyner på – brenner virkelig for et tema de fleste unngår for alt i verden. Hun vil at vi skal få orden, oversikt og overskudd. Ikke bare på kontoen, men i livet sjøl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer