PINSEVENNER: David Eriksen vokste opp i Argentina, hvor foreldrene jobbet som misjonærer. Foto: Pål Laukli/All Over Press
PINSEVENNER: David Eriksen vokste opp i Argentina, hvor foreldrene jobbet som misjonærer. Foto: Pål Laukli/All Over Press Vis mer

Kk Portrett

– Jeg ble helbredet

Stjernemanager David Eriksen mener bønn gjorde ham frisk.

Publisert
At David Eriksen er produsent og manager for Tone Damli er en kjent sak, men at han vokste opp i en misjonærfamilie i Argentina er kanskje mindre kjent.

HELBREDET: David Eriksen led av en hoftesykdom som barn, og mener han ble helbredet. Foto: Pål Laukli/All over Press
HELBREDET: David Eriksen led av en hoftesykdom som barn, og mener han ble helbredet. Foto: Pål Laukli/All over Press Vis mer

Foreldrene var pinsevenner

I et åpenhjertig intervju i ukens KK forteller David om hvordan foreldrene hans, som var pinsevenner, fikk kallet og tok med seg David og lillesøsteren til Argentina for å jobbe som misjonærer.

– Jeg var tre år. De visste ikke noe om Argentina, men dit skulle de. Jeg er stolt av hvor tøffe de var, forteller Eriksen i et åpenhjertig intervju i ukens KK.

LES OGSÅ: David Eriksen om Tone og Aksel: Jeg ble forbannet

Fikk hoftesykdom

I den argentinske småbyen Laboulaye snakket David kun spansk og gikk i skoleuniform på den lokal skolen. På åtte år var han kun hjemme i Norge en gang, i forbindelse med at hofta hans «døde».

Da jeg var fem år fikk jeg hoftesykdommen Calvè Legg Perthes som gjorde at benet sluttet å vokse. Jeg måtte støtte meg til veggen når jeg skulle gå. Vi dro hjem til Norge for å få behandling.

KK 46, i salg fra fredag.
KK 46, i salg fra fredag. Vis mer

Ble helbredet

I KK-intervjuet forteller David at han som femåring hjemme i Norge fikk beskjed om å ligge halvannet år i strekk.

– Og nå kan vi diskutere tro eller ikke tro. Jeg kan ikke si om det var tilfeldigheter, men hofta begynte faktisk å hele seg selv uten at jeg gjorde noe av det legene mente jeg måtte, noe som ikke skulle være mulig med den diagnosen på den tiden.

- Kan du tenke deg hvordan det ble tolket … av en kristen familie? Det var ingen tvil om at jeg hadde blitt helbredet i hvert fall.

De ba for deg?

Eriksen nikker.

Ja. Og jeg tror på det selv. Det er klart jeg ble helbredet.

Fortsatt troende

Misjonærsønnen David Eriksen er fortsatt troende, selv om han ikke er den som oftest folder hendene mot himmelen.

I vinter reiste han tilbake til Argentina. Til menigheten og til landsbyen.

– Huset vårt var fortsatt der. Det var en stor opplevelse å dele med barna mine. Buenos Aires, Pampasen, folket. Det var fantastisk. Og ganske følelsesladet, sier David Eriksen til KK.

Hele intervjuet med David Eriksen leser du i ukens KK, i salg fra fredag 15. november


Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer