Farmen kjendis

- Jeg ble jo litt sjokkert

Derfor gråt Emma Ellingsen av diktet Unni leste for henne inne på Farmen.

FARMEN KJENDIS: Over ti år er gått siden mange ble kjent med Emma Ellingsen i TV2-programmet "Født i feil kropp". Når hun nå er med i Farmen kjendis, er det bare som Emma. Foto: TV2
FARMEN KJENDIS: Over ti år er gått siden mange ble kjent med Emma Ellingsen i TV2-programmet "Født i feil kropp". Når hun nå er med i Farmen kjendis, er det bare som Emma. Foto: TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2s store underholdningsdrager «Farmen kjendis» ruller og går, og det er bare å beklage på forhånd at det blir mange saker derfra, men herregud, se på casten da!

FARMEN KJENDIS 2024: Programleder Dorthe Skappel ytterst til venstre med hele haugen av deltakere: Egil Andreas Skurdal, Sondre Mulongo Nystrøm, Cato Zahl Pedersen, Unni Askeland, Bjørg Thorldsdattir, Daniel Franck, Sander «Randulle» Dale , Anne-Kat Herland. Foran: Emilie Nereng, Bahare Viken, Emma Ellingsen og Christian Brennhovd. Foto: TV2
FARMEN KJENDIS 2024: Programleder Dorthe Skappel ytterst til venstre med hele haugen av deltakere: Egil Andreas Skurdal, Sondre Mulongo Nystrøm, Cato Zahl Pedersen, Unni Askeland, Bjørg Thorldsdattir, Daniel Franck, Sander «Randulle» Dale , Anne-Kat Herland. Foran: Emilie Nereng, Bahare Viken, Emma Ellingsen og Christian Brennhovd. Foto: TV2 Vis mer

Med mange sterke personligheter er det lett å la seg fascinere - en av dem mange har googlet siden programmet startet opp, er kunstneren og den frie sjelen Unni Askeland (61).

Mange har også latt seg fascinere at det nære og uventede vennskapet som har oppstått mellom Askeland og influenseren og modellen Emma Ellingsen (22).

Ellingsen har tidligere delt åpent fra sin prosess med å skifte kjønn fra gutt til jente.

Hun var bare 12 år da hun fortalte dette til hele Norge i TV 2-programmet «Født i feil kropp».

Farmen kjendis har gitt mange Emma Ellingsen mange nye læringspunkter. Foto: TV2B
Farmen kjendis har gitt mange Emma Ellingsen mange nye læringspunkter. Foto: TV2B Vis mer

Inne på Farmen var kjønnsskiftet aldri et tema vi seere ble presentert for - der var Emma bare Emma – derfor var det et svært bevegende øyeblikk da Askeland ropte på sin flere tiår yngre venninne, bad henne sette seg ned – og leste en dikt til Ellingsen som formidlet noe om dette.

Det er mens tårene renner hos Ellingsen, Askeland framfører diktet.

«Jeg er en liten pike født i feil rike. Jeg har en bønn til alle og enhver: Kom, se meg og lær. Jeg skiftet kjønn, ble hel og glad. Mitt navn er Emma, var det hun sa.»

Da venninnene nylig var gjester på God Morgen Norge, fortalte de mer om den helt spesielle stunden.

- Jeg ble jo litt sjokkert. Jeg husker bare at Unni sa «Emma kom opp», og så var jeg sånn «OK hva skjer nå?» Men så var det jo et så fint dikt, som betød så mye for meg der inne. Det var så fint å føle at jeg hadde en som var så nær der inne, og som så meg og min historie så godt, fortalte Ellingsen.

Når programleder Desta Marie Beeder spør de to spør om hva det var som gjorde at de ble så gode venner, tross mange store forskjeller, svarer venninnene først med mye latter – og forteller at det nettopp er dette som er en av grunnene til vennskapet.

- Vi kunne bare se på hverandre og knekke sammen i latter, forklarer Unni Askeland.

Unni Askeland er kunstner og fri sjel, og unngår det tyngste gårdsarbeidet inne på Farmen så godt hun bare kan. Foto: TV2
Unni Askeland er kunstner og fri sjel, og unngår det tyngste gårdsarbeidet inne på Farmen så godt hun bare kan. Foto: TV2 Vis mer

Ellingsen forteller også om hvordan hun syntes det var forfriskende å ha en som bare sa alt som det var.

- Vi opparbeidet en fin relasjon som jeg er veldig takknemlig for, avslutter Askeland.

Til Dagbladet fortalte Emma Ellingsen nylig at hun gjerne ville huskes for noe mer enn at hun er født i feil kropp.

- Transpersoner gjør mer enn å bare være trans, understreket hun.

I intervjuet fortalte hun også om de forvirrende følelsene rundt kjønn hun hadde den gangen som liten gutt.

Moren anbefalte henne å se en dokumentar om temaet - og det var etter å ha sett filmen, alt falt på plass for Emma Ellingsen.

«Jeg er en jente» skrev hun i en melding til moren.

Mange av de 600.000 følgerne hun har i sosiale medier, har fulgt henne siden hun delte så åpent om noe som den gangen var veldig vanskelig.

Nå ønsker hun å poste enda mer på sosiale medier til følgerne sine, som hun har en nært og godt forhold til.

I tillegg drømmer Ellingsen om å jobbe enda mer som modell, og kanskje også prøve seg som skuespiller, avslører hun til Dagbladet.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet